Tvåettan

Nyheter du aldrig får läsa...

Tvåettan Artikeln publicerades
Foto:Ulrika Bergström

Lite fake news till morgonkaffet:

Amerikanska miljömyndigheter får som bekant inte längre tala om klimatförändringar. Ordet "climate change”" är bannlyst. Efter utrikesminister Tillersons betygsättning av president Donald Trumps förstånd, har även orden idiot och jävla idiot (moron och fucking moron) förts upp på tjänstemännens förbjudna ordlista, meddelar Washington Post.

*

Martin Timell, Lasse Kronér och Fredrik Virtanen är egentligen Afghanska ensamkommande flyktingpojkar. Det avslöjar den nationalistiska sajten Samhällsnytt

"Det är chockerande", skriver sajten. "På ett oerhört listigt sätt har dom här skäggfigurerna nästlat sig in i det svenska samhället för att sprida sin tafsande muslimska talibankultur.

De bör genast fråntas sitt svenska medborgarskap och utvisas till Afghanistan."

*

Nu meddelar förre statsministern Göran Persson att han också utsatts för sexuella trakasserier.

"Me too!", säger Persson i en exklusiv intervju med vår tidning; "Jag säger inte vem det var, men det var Maud Olofsson. Plötsligt stod hon bara där. Och såg rakt på mej. Jag blev alldeles knäsvag förstås. Fanns bara en sak att göra. Självklart; Vända ryggen åt henne och låtsas som om hon inte finns. Jag drömmer mardrömmar om det fortfarande..."

*

"Hur länge ska vi svenska män behöva stå ut med dessa pk-liberala moderatkommunistiska förföljelser?", skriver nu den nationalistiska sajten Samhällsnytt. "Vi ärar och hedrar våra svenska kvinnor. Vilket vi gärna visar med en klapp i rumpan. Och vad är det för fel med att muntra upp lilla fröken med en generös intimbild med löften om kommande fröjder. Detta är sedan uråldriga tider nedärvda svenska manliga seder och bruk!!" skriver sajten.

"Så Martin, Lasse, Fredrik! Och alla ni andra, låt oss nu tillsammans göra propellern! Hurra hurra hurra!..

Och du Lisbeth, om du inte drar tillbaks den där polisanmälan så vet du vad som händer..."

*

Alla som ger en spänn till en tiggare gör det bara för att göda sin egen äckliga godhetskänsla, hävdar som bekant teologen Ann Heberlein.

I en intervju i Göteborgsposten går hon nu vidare och kräver nedläggning av Svenska kyrkan.

"Allt vad i viljen att människorna ska göra eder ska ni ock göra dem...Vad är det för mjukost?", säger Heberlein. "Nej fram för den gamla fina svenska asatron. I den kan man puckla på varann som man behagar. Starkast vinner! Det är tidens melodi. Vi ses i Valhall!"

*

Vår befolkning blir allt äldre, vilket får konsekvenser; 50 000 lastbilschaufförer saknas i transportnäringen de närmaste tio åren. 70 000 nya lärare och fritidspedagoger behövs i Sverige bara fram till 2019. Det saknas ca 285 000 gymnasie- och högskoleutbildade inom hälso- och sjukvård redan år 2020 beräknar statistiska centralbyrån. Det här har fått sverigedemokraternas Jimmie Åkesson att reagera;

"Jag vill inte ligga som ett paket på långvården och ingen kommer när jag trycker på larmknappen", säger han till Svenska dagbladet. "Det finns bara en lösning på problemet: Invandring. Här krävs en total omprövning av vår politik. Så vi sverigedemokrater säger nu; Välkomna invandrare! Welcome refugees, welcome!"

*

"Jag har skapat ett monster", säger Mark Zuckerberg”, mannen bakom Facebook, till Washington Post.

"Jag ville skapa en portal där man kan skvallra om brudar och vad har det blivit; en kloak av hat. Och en politisk propagandamaskin som skulle göra Joseph Goebbles grön av avund. Det här med Dark ads är nog det jävligaste vi hittat på; möjligheten att detaljstyra propaganda till vem som helst utan att omvärlden vet vad du påstår. Och alltså med möjligheten att säga något helt annat till nästa idiot på listan. Jag vet att Putin och Trump blir besvikna. Men jag har beslutat att lägga ner Facebook med omedelbar verkan; "I´m closing the shit down!"

Säger Zuckerberg och tillägger:

"People have got to get smarter! Not dumber! It´s as easy as that!"

*

"Så här kan vi inte ha det", säger nu statsminister Stefan Löfvén i ett pressmeddelande från regeringskansliet. "Det svenska flyktingmottagandet har blivit ett tortyrinstrument där barn och unga människor precis på tröskeln till ett liv hamnar i ett limbo av ovisshet. Det är omänskligt. Det är dags att damma av det gamla ordet solidaritet. Regeringen har därför idag beslutat om amnesti för alla som blivit hängande i det svenska immigrationssystemet mer än ett år. Det är inget svårt beslut. Det är ett mänskligt beslut," säger statsministern.

*

Som sagt: Bara lite hittepå-nyheter som aldrig hänt och kommer aldrig att hända.

Eller...?