Insändare

Broplaner får en att tänka på dr Dengroth

Insändare Artikeln publicerades

För några dagar sedan framträdde en ”forskare” på Linnéuniversitetet i Smålandsnytt och förklarade för oss ovetande att kommunernas ekonomiska problem beror på att de inte sparat tillräckligt på vård, skola och omsorg!

Att denne ”forskare” tydligen inte tittat på var Kalmar kommun lägger sina pengar är uppenbart. Räknar upp dem igen, med en dåres envishet: arenan, simhall, ishall, innebandy- och padelhall, badplatser, skateramper, kulturkvarter osv, osv.

Till denna lista kommer nu årets mest idiotiska förslag: en öppningsbar bro mellan universitetet och Baronen. Då kan denne “forskare” ta sig dit och tjäna 100 meter. Fantastiskt!

Den 15 december 2016 sa Mattias Adolfson (S) ordagrant i Östra Småland: ”Men innan vi påbörjar ett arbete måste vi reda ut två saker. Bron får inte hindra båttrafiken, och kommunen ska inte ta några kostnader.” ”Kommunen ska inte ta kostnaderna för det mervärde det blir för aktörerna.”

Så mycket för det löftet! Nu kan man läsa i nämnda tidning att ”ett politiskt beslut behöver fattas för att även kommunalrådet Johan Persson (S) ska skriva under avsiktsförklaringen”. Bara vad gäller utredning och skisser ska kommunen stå för en kostnad av , alltså 80 000 kronor. Också pengar för en fattig kommun. Sedan undrar denne notoriske gnällspik en sak till: är det någon som tror att McDonalds och Coop till exempel är beredda att betala för den brovakt som nödvändigtvis bör finnas på plats sommartid?

En fråga till: varför ska Johan Persson skriva på en avsiktsförklaring? Är det ett bygge av privata intressenter, utan kommunal inblandning, borde det väl vara ett i raden av ärenden för byggnadsnämnden?

Jag säger som den gode doktor Dengroth: ”Jag är skeptisk” (googla gärna om ni glömt Stefan Sauk). Så länge som mina käpphästar, Stadsmissionen och Kvinnojouren, negligeras i kommunens budget kommer jag att skriva. Inget skulle göra mig gladare än att jag inte längre har anledning.

Kåre Eriksson (V)