Insändare

En orädd mediaaktör med en vass penna

Insändare Artikeln publicerades

Beskedet att tidningen Östra Småland/Nyheterna läggs ner är tragiskt på många sätt men främst för allmänheten i den södra och mellersta länsdelen.

Möjligheten att fler granskar och kommenterar de dagliga händelserna är en av demokratins grundbultar. Ju fler som står för en journalistisk mångfald och speglar vad som händer, inte minst granskningen av makten, desto bättre. Mångfalden främjar alltid en fri debatt. Vi är därför många som kommer att sakna en orädd mediaaktör med en vass penna som granskat bland annat oss politiker.

Jag vill därför passa på att tacka Östra Småland och dess medarbetare. Ni har varit en viktig del i det demokratiska samhället och värnat det fria ordet. Jag har inte alltid delat era åsikter på till exempel på ledarplats och i de mer politiska ställningstagandena men jag har alltid haft full respekt för era åsikter eftersom det är en så viktig del i det öppna samhälle som många av oss vill skapa med en fri debatt, tolerans och respekt för andras åsikter.

Stort tack Östra Småland/Nyheterna för att ni varit bärare av dessa värderingar. Vi är många som kommer att sakna er och ert bidrag i arbetet för ett demokratiskt samhälle.

Pierre Edström

Liberalerna