Insändare

Har aldrig ångrat att vi bytte till Nyheterna

Insändare Artikeln publicerades

Under många år hade mina föräldrar och jag ingen dagstidning. Så småningom kom vi fram till att vi nog borde ha en.

Valet föll på Oskarshamns-Tidningen. Ingen av oss var någon högersympatisör, men OT var störst och personifierade på något gåtfullt sätt tidningen med stort T.

Dock kom vi allt oftare fram till att de åsikter som vädrades på ledarsidan inte alltid stämde överens med våra. Nåja, det kan ju vara bra med lite mothugg och en tidning är mer än ledaren. Somliga läser den nog inte ens. Men det gjorde vi. Så kom droppen som fick bägaren att rinna över. Jag har för länge sen glömt vad det handlade om, men det var ett veritabelt bottennapp. Vi blev heligt förbannade och bytte till Nyheterna. Det har vi aldrig ångrat.

Nu är mina föräldrar döda, men Nyheterna har jag haft i alla år. En dagstidning blir med tiden som en gammal vän, man vet var man har den och ibland kommer den med något överraskande nytt. Det är med sorg i hjärtat jag ser den gå i graven.

Tack Peter Akinder, Joakim Carlsson, Anne-Marie Lindgren och Janne G inte att förglömma, och alla duktiga journalister. Hoppas det ordnar sig för er alla.

Annika Stigsdotter