Insändare

KFF-spelarna och pengarna

Insändare Artikeln publicerades

Det så kallade nollsummespelet vid köpet av Guldfågeln Arena, som då hade en del belackare, lär snart få fler. Den då aktuella matematiska informationen övergick med råge min begränsade fattningsförmåga och gör så fortfarande.

I tidningen läser jag att KFF försöker göra vad de kan för att få ordning på ekonomin genom dialoger med sponsorer inför den kommande säsongen. För egen del har jag länge funderat på vem som står för kostnaden när en spelare är borta i månader på grund av sjukdom eller rena yrkesskador. KFF eller försäkringskassan?

Vidare – om det är den vårdkrävande som själv kontaktar sjukvården för till exempel en röntgen – vem är betalaren?

Spelare som råkar så illa ut att de måste sluta med bollsparkeriet, vilka möjligheter att få ta del av samhällets så kallade arbetsskadeersättning finns då?

Antar att samma månadsersättning utgår till spelaren i fråga även då inget seriespel är aktuellt? Vilket värde respektive en spelare eller administratör tillför föreningen är givetvis individuellt och ersätts därefter, varför det kan vara av intresse för gemene man att få veta spridningen inom KFF. Vad har den högst respektive lägst betalade spelaren i ersättning för 2019?

Att införa raka ackord vilket betyder ersättning efter prestation är givetvis en utopi – men ibland funderar jag på om det nödvändigtvis alltid måste vara så.

Fotbollsintresserad pensionär