Insändare

Riktiga tidningar får inte läggas ner

Insändare Artikeln publicerades
Nyheterna har sitt ursprung i Oskarshamns Nyheter från 1923. Den hade i sin tur startats som Oscarshamns-Posten 1868.
Nyheterna har sitt ursprung i Oskarshamns Nyheter från 1923. Den hade i sin tur startats som Oscarshamns-Posten 1868.

Satans tilltag... tidningar FÅR inte läggas ner. Just riktiga tidningar måste det finnas pengar till.

Eller vad tycker miljöpartisten med hövolmen på huvet, där uppe i Stockholm?

En annan fråga som slår en är varför så många ”vanliga arbetare” väljer borgarblaskan framför den tidning som borde vara självklar för jobbare. Jo, det beror, tror jag, på att såväl LO som SAP underlåtit all ideologisk skolning i flera decennier... finns aldrig studiecirklar i detta som förr... nu är det bara tjafs i sociala medier, skräpprogram på TV, som man behöver skämskudde för att slänga en halv blick på... och shopping, som gäller för de flesta...

Det är därför som SD växer som de gör... inte många som genomskådar dem. Alla som använder de små grå märker ju hur SD anpassar sig för att framstå som salongsfähiga och som trovärdigt alternativ i kampen om regeringsmakten. De är sluga och taktiska, därför de vet att samhället är fullt av ”blinda” väljare, som inte ser längre än näsan räcker, som tycker det bra med någon som ”rör runt i grytan”. Men har ingen aning om vilken soppa som kommer att serveras ur denna gryta framledes. Det hände sig vid den tiden på 2000-talet att en Messias, en tidig Jimmy Åkesson trädde fram och lovade att avslöja roten till allt ont... kristallerna kom att regna en viss natt, sedan räckte det med att lova arbete och ”rättvisa” för att fårflocken självmant skulle gå in i fållan. ”Se och sanna mina ord.” Den dag SD får tillräcklig makt tar det inte ett år innan bockfoten tittar fram under flikarna på slängkappan. Sedan förstår ni själva.

Därför behövs riktiga tidningar med huvudledare som de Östra Småland/Nyheterna serverat i alla år. Barometerns passar ultrahögern och kanske just SD. Jag kommer inte att tacka ”ja” till Barometern/OT:s erbjudande om att bli prenumerant hos dem. Hellre utan, som det känns nu.

Lars-Åke Ryd

Pensionerad metallare