Insändare

Synd om de äldre, inte om Erlandsson

Insändare Artikeln publicerades

Nej, det är inte ett dugg synd om kommunalrådet Andreas Erlandsson (S). Det är människorna som bor Misterhultsbygden som det är synd om när de än en gång blir svikna av socialdemokraterna.

I en intervju i Nyheterna försöker Erlandsson framställa sig som ett gråtmilt offer som tvingats fatta beslut om nedläggning av äldreboenden i Misterhult. Sanningen är ju den att han i sin iver att klamra sig fast vid kommunalrådsstolen till varje pris ingått en allians med Moderaterna och tillsammans med dem är beredd att offra äldreboendet i Misterhult som en del i det politiska spelet.

Erlandsson kan välja alternativet som ger möjlighet att behålla Hultgården i Misterhult om Pilgränden och Pildalen i Oskarshamn läggs ner och i stället byggs om till attraktiva lägenheter, det de en gång var tänkta som, i stället för den kompromisslösning lokalerna där är idag.

Kommunalrådet påstår också att det inte betyder något för Misterhultsbygden att äldreboendet försvinner och att det inte har någon betydelse för servicen på orten. Det är klart att det har och det innebär dessutom en del möjliga arbetstillfällen för de som bor i norra kommundelen. Jag när inga större förhoppningar om att Socialdemokraterna skulle ändra sig. Sannolikt innebär det att fler väljare känner sig svikna och att partiets väljarandel sjunker ytterligare i nästa val. Det är inget jag konstaterar med glädje, tvärtom tycker jag det är sorgligt. Men ett gammalt ordspråk säger att som man bäddar får man ligga.

Jag efterlyser fortfarande ett svar på frågan i min förra insändare till den socialdemokratiska föreningen i Fårbo, Figeholm och Misterhult om hur de ställer sig till en nedläggning av Hultgården.

Sven Ström, Stolpen