Familj

Minnesord över Alvar Fröding

Familj Artikeln publicerades
Alvar Fröding har avlidit.
Foto: Mats Holmertz
Alvar Fröding har avlidit.

Det är med stor sorg och saknad som vi mottagit beskedet om vår vän och tidigare radiokollega Alvar Frödings bortgång.

Vi fick under många år förmånen och glädjen att arbeta tillsammans med och lära känna Alvar. Med stor glädje minns vi Alvar och den värme och omtanke som han spred kring sig i alla sammanhang. Våra vägar korsades i mitten av 1980-talet när dåvarande Radio Kalmar, numera Sveriges Radio P4 Kalmar, gjorde en stor satsning på att bygga upp en sportredaktion. Många intresserade dök upp till en utbildning, och en av dem var Alvar Fröding. Under några år tillkom fler medarbetare som bildade en sammansvetsad stomme på sportredaktionen. Alvar Fröding blev snabbt en huvudperson i vårt sportgäng med sitt stora idrottsintresse, sitt mångsidiga kunnande och sin fenomenala personkännedom samt inte minst som en stor glädjespridare som kom att betyda så mycket för vårt lag. Ingenting var omöjligt i Alvars värld. När vi ställdes inför hinder var Alvars ständiga svar: ”Det löser vi”.

Läs även

Alvar Fröding arbetade i studion och ute på olika idrottsarenor och blev snart en känd och omtyckt radioröst. Hans kontaktnät var enormt vilket vi alla fick glädje av i vårt arbete och hans kärlek till idrotten var en egenskap som bidrog starkt till att utveckla verksamheten på sportredaktionen. Det märktes att Alvar själv hade en bakgrund inom idrotten för han satte alltid laget före jaget. Han var alltid ödmjuk och nyfiken på nya sporter och på att få träffa nya människor. Alvar blev inte bara en god arbetskamrat på radion utan också en nära vän utanför arbetet. Han visade alltid stor omtanke inte bara om oss utan även om våra nära och kära. Det fanns dock några som var viktigare för honom än allt annat – hustrun Pia, barnen Nicklas och Annelie samt barnbarnen.

Alvar Fröding lämnar ett stort tomrum efter sig i mångas liv, men vi minns alla ljusa stunder tillsammans med honom. De innehöll så mycket skratt, glädje och kamratskap. Vi har fantastiska minnen av gemensamma resor, radiosändningar och fikastunder. Våra tankar går till Pia, Nicklas och Annelie. Vi är tacksamma för att vi fick ”låna” Alvar i så många år.

Alvar, vi kommer alltid att minnas dig. Du har din alldeles egna plats i våra hjärtan. Tack för alla guldstunder tillsammans. Om det finns sportsändningar i himlen så kan alla känna sig trygga där också för vi vet: Alvar, du löser även det.

”Gamla” sportgänget Sveriges Radio P4 Kalmar

Bobo Olson

Pierre Edström

Anders Ibohm

Janne Rindstig

Håkan Lönngren

Benkt-Åke Nyström