Två personer gripna efter dramatisk jakt

Hultsfred Artikeln publicerades

Efter att ha stulit varor från en sportbutik i Vimmerby lämnade männen i en bil.

Sedan krockade de på väg till Målilla och sprang i väg till fots.

Efter en sökinsats med bland annat polishundar kunde de båda männen gripas senare på kvällen.

Det var vid 14-tiden som de två männen stal varor från Intersportbutiken i Vimmerby. Därefter lämnade de platsen i en bil och körde i riktning mot Målilla.

Efter att en polispatrull fått syn på bilen krockade den i korsningen mellan riksväg 34 och Södra infarten mot Ödhult. Båda männen lämnade då bilen och sprang in i skogen.

Men en hundpatrull fick upp spåret och polisen kunde sedan gripa en av männen. I samband med detta blev han biten av en polishund och fick föras sjukhus för stelkrampsspruta innan han fördes till arresten. Den gripne mannen, som är 55 år, misstänks förutom för stölden även för drograttfylleri och narkotikabrott eget bruk.

Den andre mannen greps senare på kvällen, vid 20-tiden. Detta efter att polisen, efter att ha fått tips från allmänheten, anträffat mannen gående på vägen mellan Målilla och Hultsfred. Mannen är 34 år och misstänks för stölden i butiken.

I den krockade bilen anträffades enligt polisen värdefulla varor som misstänks vara stulna och både det misstänkta stöldgodset och bilen beslagtogs.