13 drillare från Kalmar ska slåss om medaljerna i international cup

Kalmar Artikeln publicerades
Kalmar skickar 13 drillare till Limoges i Frankrike för International Cup.
Foto: Ida Andersson
Kalmar skickar 13 drillare till Limoges i Frankrike för International Cup.

Den 4-8 augusti hålls Internationell Cup som är en av de största tävlingarna inom drill. Tävlingen hålls i Limoges i Frankrike där 13 atleter från Kalmar är med och representerar Sverige.

För att få representera Sverige i Frankrike gjordes en uttagning där 30 svenska atleter blev antagna att tävla på International Cup. Varav 13 kommer från Kalmar.

Som förberedelser har de tidigare i år tävlat i SM där seniorlaget fick kliva upp högst på pallen och juniorlaget knep en andra plats. Efter det har de fortsatt träna stenhårt och ligger fortfarande i hårdträning.

Kalmar GF skickar ett seniorlag, juniorlag och Louice Borg som tävlar enskilt till Frankrike. Linnea Verdin och Eddie Englid är med i seniorlaget och är vana vid större tävlingar. Inför International Cup är förhoppningarna höga.

Här över seniorlaget på sitt nummer som de ska framföra på tävlingen.
Foto: Ida Andersson
Här över seniorlaget på sitt nummer som de ska framföra på tävlingen.

– Vi hoppas att det ska gå lika bra som det har gjort här hemma. Att vi håller i stavarna och inte tappar dem så mycket och förhoppningsvis kommer till final, säger Linnea Verdin.

Eddie Englid vill att laget ska kunna känna sig nöjda över sig själva och deras prestation då han ofta sätter höga krav på sig själv.

– När vi tävlar på hemmaplan känns det som att det är ganska mycket på spel. De är färre som är med och då har vi större chans att vinna. Därför har jag större press på mig själv och är inte lika nöjd. Nu kommer vi möta fler lag och därför hoppas jag att kommer kunna känna oss stolta, säger han.

Det är andra året som juniorlaget kör den här konstellationen ihop. Utöver grupp ska också Eddie tävla i duett och solo och Linnea ska tävla i Tubaton, vilket innebär att hon kör själv fast med två stavar.

För juniorerna blir det första gången de åker på en sådan här stor tävling. De har tävlat ihop i två år och inför International Cup är förhoppningarna att slå sitt poängrekord, men de är mest spända på att se hur de presterar på golvet utomlands.

– Vi vill mest se hur andra länder är. För att veta hur vi ligger till i världen. Det ska bli kul att bli bedömd av utländsk jury, säger de.

Linnea Verdin och Eddie Englid är överens om att det svåraste kommer bli att hålla tävlingsnerverna i styr.

– Vi kan ju allting, vi har gjort det här så många gånger. Men nu handlar det om att ta det när det gäller, säger Linnea Verdin.

Värst är det för Eddie.

– Jag håller på att kräkas innan varje tävling, oavsett tävling. Just då kan jag inte se varför man tävlar i det här överhuvudtaget förrän man har gjort det, säger han.