40-årig kvinna våldtogs av tre unga män

Trollbackevägen Artikeln publicerades
Åklagaren Bengt Wahlström i Kalmar åtalar nu två unga män för grov våldtäkt på en 40-årig kvinna på Trollbackevägen i Kalmar.
Foto: Mats Holmertz
Åklagaren Bengt Wahlström i Kalmar åtalar nu två unga män för grov våldtäkt på en 40-årig kvinna på Trollbackevägen i Kalmar.

Den 40-åriga kvinnan var på väg hem när hon mitt i natten överfölls och våldtogs av tre unga män på cykelvägen vid Trollbackevägen i Kalmar. Nu åtalas två av dem för grov våldtäkt vid Kalmar tingsrätt. Den tredje är fortfarande på fri fot.

De tre okända männen kom ifatt kvinnan bakifrån och knuffade omkull henne. Kvinnan, som är diabetiker, hade insulinkänning och var berusad. Hon kastades till marken, fördes bort från cykelvägen till en plats där hon inte kunde kalla på hjälp och hölls sedan fast medan flera våldtäkter genomfördes.

De två åtalade unga männen är ensamkommande från Afghanistan. Den tredje personens identitet är inte känd.

Östra Småland har tidigare berättat att polisen med anledning av kvinnans uppgifter misstänkte att det kunde röra sig om gärningsmän boende på ett hvb-hem i Kalmar. Socialförvaltningen i Kalmar vägrade emellertid medverka och lämna ut namnen på de boende på hemmet och fick stöd för detta upp i Förvaltningsrätten.

De misstänkta kunde emellertid identifieras i alla fall , de anhölls i februari och har suttit häktade sedan den 16 februari respektive den 21:a. De har varit i flera förhör men vägrar att uppge vem den tredje medverkande i den grova våldtäkten var.

En av dem är 18 år gammal, den andra misstänktes ålder har ännu inte definitivt fastställts.

Åklagaren menar att de båda åtalade visat särskild hänsynslöshet och råhet eftersom de i samband med våldtäkten fotograferat kvinnan i en utsatt situation och på ett kränkande sätt.

Åklagaren säger också i stämningsansökan att de båda har genomfört samlagen med kvinnan genom att utnyttja att hon befann sig i en utsatt situation på grund av insulinpåslag och berusning.

De båda unga männen förnekar brott, trots att dnaanalyser visar att det är deras sperma som påträffats på målsägaren.

Den ene av dem åtalas också för ringa narkotikabrott, och stölder i en butik i Kalmar.

Åklagaren yrkar att de utvisas efter avtjänat straff.