Actionfyllt lopp snart på plats i Kalmarsundsparken

Kalmar Artikeln publicerades
Eddie Edgardo Menjivar arrangerar Next Challenge i Kalmar för första gången.
Foto: Axel Brantemo
Eddie Edgardo Menjivar arrangerar Next Challenge i Kalmar för första gången.

Hundratals deltagare och 35 hinder. På lördag arrangeras Next Challenge för första gången i Kalmar.

– Det känns jättebra, säger Eddie Edgardo Menjivar.

Det är nu på lördag som loppet Next Challenge intar Kalmarsundsparken i Kalmar. Där kommer runt 650 deltagare att ta sig ann sammanlagt 35 hinder.

– Allt går enligt planerna. Vi var något försenade med nummerlappshanteringen, men det är vi ikapp med nu. Det känns bra, säger Eddie Edgardo Menjivar som är arrangör.

Deltagarna kommer att starta i grupper om 20 till 30 personer och kommer sedan få ta sig igenom den 6,5 kilometer långa banan.

– Vi har utgått från att deltagarna ska få röra sig så funktionellt som möjligt. De får klättra, krypa, hoppa och simma. Vi tror att de flesta klarar de flesta hindren och att alla kommer hitta just det hindret de är bäst på, säger Eddie Edgardo Menjivar.

Ett av 35 hinder.
Foto: Axel Brantemo
Ett av 35 hinder.

Det här är första året som loppet arrangeras, men tanken är att det framöver ska bli ett återkommande evenemang i Kalmar.

– Vi har fått väldigt bra respons hittills, men nästan mest utifrån. Runt 50 procent av deltagarna kommer utifrån Kalmar och det är deltagare från Lund i söder till Stockholm i norr, säger Eddie Edgardo Menjivar.

Eftersom att det bjuds på så många olika sorters hinder är hans tips inför loppet att träna på det man är svag på.

– Allt beror på vad du själv är svag på när du ska förbereda dig. Om du vet att behöver bli bättre på att krypa kan du träna på plankan och vet du om att du har lite svårare för ringarna kan du öva på det. Kroppen blir snabbt van och sedan kan det fungera som en morot till nästa års lopp, när du vet vad du behöver öva mer på, säger Eddie Edgardo Menjivar.