Anne och Inger vill slå ett slag för sin oas i Djurängen

Djurängen Artikeln publicerades
Anne Stensson och Inger Åkesson trivs i Bruksgården.
Foto: Axel Brantemo
Anne Stensson och Inger Åkesson trivs i Bruksgården.

Inger Åkesson och Anne Stensson har bott i bostadsrättsföreningen Bruksgården i runt 10 år vardera. Nu vill de slå ett slag för sitt område.

– Det finns så mycket fint i vårt område och det känns viktigt för oss att berätta vad som finns här, säger Anne Stensson.

HSB:s bostadsrättsförening Bruksgården ligger på Lyckbecksvägen och Baltiska vägen, strax utanför centrala Kalmar. Ett stenkast från Hansa City och med närhet till Berga Centrum. Här har Inger Åkesson och Anne Stensson bott i elva respektive nio år. Nu vill de lyfta upp allt det positiva med området.

– Det känns som att många bara åker förbi här och aldrig kommer in för att se hur bra vi har det. Det är som en oas mitt i stan, säger Inger Åkesson.

Vy över bäcken i Bruksgården.
Foto: Axel Brantemo
Vy över bäcken i Bruksgården.
Inger Åkesson på sin bakgård.
Foto: Axel Brantemo
Inger Åkesson på sin bakgård.

Inger flyttade till Bruksgården efter att ha bott i en lägenhet i fyra år i centrala Nybro – och nu beskriver hon Bruksgården som himmelriket.

– Vi har fria händer att kunna göra i ordning precis hur vi vill ha det. Då blir inte allt likadant och det blir ett väldigt levande kvarter. För mig är det bästa med att bo här min uteplats.

Men det finns så mycket mer berättar Anne Stensson och räknar upp odlingslotter, fotbollsplan, hundgård, grillplatser, lekplatser, stora grönområden, utegym, innegym, gästlägenhet, lokal att hyra, bastu, bordtennisbord både ute och inne samt fårhage med får från 4H-gården under sommaren.

Foto: Axel Brantemo

– Det är de små detaljerna som är viktigast. Det bor många äldre i området och att de bara kan gå ut och uppleva det här är verkligen guld värt. Sedan är det jättebra att det finns tillgång till odling. Det är oerhört viktigt att ha den möjligheten, säger Anne Stensson.

Just nu byggs mängder med lägenheter i Kalmar. Anne Stensson är orolig för att man vid byggandet av de nya fastigheterna glömmer bort några av de saker som hon och Inger Åkesson värderar så högt.

– Även utemiljön är jätteviktig och jag vill verkligen ge dem som jobbar med det i vårt område en stor eloge.

Utegym finns för den som vill träna ute i friska luften.
Foto: Axel Brantemo
Utegym finns för den som vill träna ute i friska luften.