En kväll med blod, svett och tårar

Malmen Artikeln publicerades
Lars Kaggskolans damlag tog på torsdagskvällen hem den tredje raka segern mot Jenny Nyströmsskolan och Stagneliusskolans damlag.
Lars Kaggskolans damlag tog på torsdagskvällen hem den tredje raka segern mot Jenny Nyströmsskolan och Stagneliusskolans damlag.

Under torsdagskvällen fylldes Kalmar sportcenters A-hall återigen till bredden av vildsint hejande elever från Lars Kaggskolan, Jenny Nyströmsskolan och Stagneliusskolan för den årliga skolrugbyn.

Damlagens match bjöd på högkvalitativ skolrugby där båda lagen direkt visade sig vara totalt orädda för motståndarna. Båda lagen slängde sig in i närkamperna och ambulanssjukvårdarna på plats fick titta till flera spelare under spelets gång.

Båda lagen hade sina kvaliteter men Kagg, med skyttedrottningen Anna Gunnarsson i spetsen, var redan från början snäppet bättre. Efter första perioden stod det 2-1 till Kagg och det försprånget släppte inte laget. Jenny/Stagg kämpade tappert enda in i kaklet och fick totalt in respektabla 5 mål, vilket dock inte räckte och matchen avslutades med 8-5 till Kagg. Därmed säkrade Kaggs damer sin tredje raka vinst, vilket inte minst berodde på skyttedrottningen Anna Gunnarsson som gjorde fem av lagets mål.

– Det är obeskrivligt och visar Kaggs dominans på damsidan, sa en trött men lycklig Anna Gunnarsson efter matchen, med pokalen i ett fast grepp.

Gunnarsson har varit en del av Kaggs damlag under alla sina tre år på skolan, och därmed vunnit vartenda år.

På herrsidan var det betydligare större skillnad mellan lagen. Jenny/Stagg visade sig besitta både bra löparfötter och ett starkt offensivt och defensivt spel. På offensiven lyckades de ideligen överlista Kaggspelarna och erövrade flera gånger stora delar av fältet med en och samma boll. Samtidigt försvarade de sig väl och lät sällan Kagg komma mer än ett par meter framåt åt gången. Varje gång en Kaggspelare såg ut att ha hittat en lucka så dök det upp två eller tre Jenny/Stagg-spelare som drog ner vederbörande i golvet.

Kaggs herrar var dock inte utan kvaliteter och ju närmare sin egen matta de kom desto bättre blev försvarsspelet. Framme vid mattkanten var det en till synes ogenomtränglig vägg av Kaggspelare som ständigt stoppade Jenny/Stagg från att ta sig de sista avgörande centimetrarna.

När tredje perioden inleddes stod det 1-0 till Jenny/Stagg och Kagg kunde hoppas på att motståndarna hade tröttat ut sig under sina monsterlöpningar. Men Jenny/Stagg vek inte ner sig och lyckades till slut hitta sina luckor och när slutsignalen ljöd hade de tagit hem en välförtjänst seger med 4-0 som slutresultat.

Målen

Damernas match

Period 1:

1 - 0 (10.44) - Alexandra Juhlin (Kagg)

1 - 1 (13.07) - Rebecca Bolin (Jenny/Stagg)

2 - 1 (13.25) - Alexandra Juhlin (Kagg)

Period 2:

3 - 1 (3.45) - Anna Gunnarsson (Kagg)

4 - 1 (8.57) - Anna Gunnarsson (Kagg)

Period 3:

4 - 2 (0.31) - Matilda Sevborn (Jenny/Stagg)

5 - 2 (1.08) - Alexandra Juhlin (Kagg)

5 - 3 (5.39) - Rebecca Bolin (Jenny/Stagg)

5 - 4 (7.08) - Mål av okänd (Jenny/Stagg)

6 - 4 (7.37) - Anna Gunnarsson (Kagg)

6 - 5 (8.58) - Rebecca Bolin (Jenny/Stagg)

7 - 5 (12.29) - Anna Gunnarsson (Kagg)

8 - 5 (13.27) - Anna Gunnarsson (Kagg)

 

Herrarnas match

Period 1:

0 - 1 (19.27) - Karar Mhawel (Jenny/Stagg)

Period 2:

Inga mål

Period 3:

0 - 2 (1.42) - Karar Mhawel (Jenny/Stagg)

0 - 3 (10.36) - Wilmer Samuelsson (Jenny/Stagg)

0 - 4 (12.56) - Karar Mhawel (Jenny/Stagg)