Fab Freddie blir konferencier på årets prideparad

Kalmar Artikeln publicerades
Fab Freddie blir årets konferencier på Kalmarsund Pride.
Foto: Ida Andersson
Fab Freddie blir årets konferencier på Kalmarsund Pride.

Den andra september kickar Prideveckan i gång och avslutas den sjunde september med prideparaden. Nu är det klart att det är Pårydsstjärnan Fab Freddie som ska guida publiken genom paraddagen som årets konferencier.

Fredrik Svensson är mera känd som Fab Freddie har bland annat varit programledare i melodifestivalen 2018 och deltagit i Let's dance 2019.

Jessica Rydell som är projektledare för Kalmarsund pride förklarar att de är jätteglada över att ha Fab Freddie som sin konferencier.

– Han kommer göra så att vi får en fantastisk stämning hela dagen, säger hon.

Fab Freddie kommer vara med hela dagen ända från uppladdningen till efterfesten.

I år är det femårsjubileum för både föreningen, prideveckan och paraden och det väntas ett brett program där många aktörer är med.

Jessica Rydell tycker det är extra spännande i år då många föreläsningar och arrangemang kommer ta upp perspektivet om transpersoner.

– Det är en grupp inom hbtq-rörelsen som behövs lyftas så det är jättekul att så många väljer att prata om det, säger hon.

Kalmarsund pride 2017.
Foto: Tomas Löwemo
Kalmarsund pride 2017.

Årets artist blir bandet The Lovers of Valdaro som är välkända inom hbtq-rörelsen. Bandet har tidigare varit med i melodifestivalen och även spelat på Europride både i Stockholm och Göteborg.

– Det finns en lokal koppling till bandet eftersom de tog sig till melodifestivalen genom tävlingen p4 nästa vilket gör det ännu roligare att dem som band, säger hon.

Artisten Adée kommer också uppträda tillsammans med Johan Mauritzson. Tillsammans gjorde de den officiella pridelåten för Kalmarsund 2015 ”We are one” som även kommer framföras under lördagen.

I år vill man slå paradens rekord. Förra året deltog cirka 5000 i paradtåget, men rekordet är i från första året då cirka 7000 deltog.

– Vårt mål är att överträffa första årets siffra och jag tror vi kan göra det. Det är många grupper och ekipage som är anmälda och det kommer mer hela tiden, säger hon.