FBC Kalmarsund vann – tredje avgörande match väntar

Kalmar Artikeln publicerades

FBC Kalmarsund tvingade fram en tredje avgörande match mot Salem. Efter förlusten med 1–8 i Stockholm studsade FBC tillbaka med besked och vann med hela 9–0 i kvalet till Sveriges högsta serie.

FBC Kalmarsund kunde jubla efter 9–0-segern över Salem.
FBC Kalmarsund kunde jubla efter 9–0-segern över Salem.

– Det är sådana här matcher man älskar. Alla var så otroligt besvikna efter matchen senast. Ingen sa någonting på bussen hem. Jag kunde knappt sova och har varit så förbannad. Sedan hade vi träning igår och då gick vi igenom hur vi skulle spela. Det är så här vi gjort hela säsongen. Tajt och hårt i defensiven. Inte bjuda på någonting och när vi får chansen ska vi smälla på dem, säger Simon Nilsson.

Det var ett helt annat FBC Kalmarsund är det som stryk med hela 8–1 mot Salem i första matchen. Bara i första perioden sköt de mer än var de gjorde på hela matchen i Stockholm. Salem hade i och för sig mycket boll, men när FBC ställde om gick det snabbt och de kom till avslut.

Ledningsmålet var riktigt vackert, Kim Nilsson visade klass när han vände bort en Salemspelare och sprätte upp bollen i nättaket. Målvakten hann inte ens reagera.

Resten av perioden blev jämn, FBC höll ihop försvaret – men slarvade lite i anfallsspelet. De gick till första pausvilan med en 1–0-ledning.

Andra perioden var fem minuter gammal när 2–0 kom. Johan Wittberg hittade en helt fri Max Johansson som lurade målvakten och snyggt vinklade in andra målet i matchen.

3–0 kom när exakt halva matchen var spelad. Salems Alexander Johansson hann inte alls med målskytten Max Johansson och fick en utvisning. Kalmarsund visade prov på stort tålamod och när läget dök upp satte Simon Nilsson bollen i mål med både kraft och precision.

Två minuter senare var det dags igen. Nu genom en illersnabb kontring signerad Marcus Johansson som inte gjorde några misstag när han kom fri. 4–0 och uppförsbacken för Salem blev än lite brantare.

Målen fortsatte att trilla in för Kalmarsund i den andra perioden. Den här gången var det Tim Nyander som höll sig framme, och Kim Nilsson stod för sin andra assist.

Innan perioden var över hann FBC även med att göra 6–0, återigen var det Marcus Johansson som stod för målet. Den här gången med ett direktskott på en fin pass av Tim Nyander.

Kalmarsund fortsatte att ösa på tredje perioden. Målen trillade in med jämna mellanrum. 7–0 satte Oskar Andersson, 8–0 satte Simon Nilsson, sitt andra i numerärt överläge, och avslutande 9–0 stod William Larsson för – helt friställd av Kim Nilsson.

1–8 blev till 9–0. Att gissa hur tredje och avgörande matchen på lördag i Huddinge kommer sluta känns snudd på omöjligt.

– Det är två sjuka matcher. Först vinner de med 8–1 och sedan tar vi det med 9–0. Det blir spännande att se vad som händer på lördag men det är det här slitet som krävs, säger Simon Nilsson.