Fotgängaren Olof nådde sitt mål – nu blickar han redan fram mot nästa utmaning

Guldfågeln Arena Artikeln publicerades
 Olof Torbrand utanför Guldfågeln Arena efter en lyckad promenad på 42 mil.
Foto: Andreas Bendroth
Olof Torbrand utanför Guldfågeln Arena efter en lyckad promenad på 42 mil.

Han skulle gå 38 mil. Det blev 42. Men fram kom han. Vi mötte upp Olof Torbrand utanför Guldfågeln Arena strax innan avspark mellan Kalmar FF och Helsingborg.

Lite slitna skor, annars är de 42 milen inget man märker av på Olof när han kommer gåendes vid arenan. Han har precis blivit bjuden på sponsorbuffé av klubben och strax ska han gå in i arenan och bli intervjuad på innerplan. Under de sista fem kilometerna från Kalmartravet fick han sällskap av Kalmar FF:s klubbchef Mattias Rosenlund.

Ja, uppmärksammad har han blivit, Olof Torbrand, men så är det också en prestation och lite udda att gå 42 mil från Skövde till Kalmar för att se en fotbollsmatch. Men är man ett Kalmar FF-fan så är man.

Hur har vandringen gått?

– Det har gått över förväntan. Sträckan blev lite längre då jag fick gå lite omvägar, men det var mycket för att slippa de stora motorvägarna. Vädret kunde väl också ha varit bättre. Det har varit kyligt. En dag haglade det, men hellre lite hagel som studsar på en än regn som man blir blöt av. Det var först igår (läs fredag) som jag kunde gå i shorts.

För att verkligen komma igång med sin vandring gick han 10,5 mil under första sträckan.

– Då sov jag inte en blund utan gick hela natten med pannlampa på huvudet.

Övriga nätter var det antingen Airbnb eller sova hos vänner som gällde. Sista natten tog Olof in på ett vandrarhem i Nybro.

Olof påstår att han känner sig ovanligt pigg efter att ha gått de 42 milen, men att promenera hela vägen tillbaka till Skövde efter matchen finns inte på kartan.

– Jag hade nog orkat, men plikten hemma kallar.

Men att det kommer bli fler långa promenader i framtiden, det råder det inga tvivel om.

– Jag funderar faktiskt på att göra en ännu större utmaning och det är att på mindre än en vecka gå mellan Stockholm och Göteborg. Då det är 50 mil gäller det att ha ett tempo på cirka sju mil per dag.

Lycka till säger vi!