Kultur

Himmel och helvete inlåsta på bion

Kultur Artikeln publicerades
Lars Classon och Ola Hedén åker på Sverigeturné och besöker bland annat Torsås, Hulterstad och Hultsfred.
Foto: Carolina Classon
Lars Classon och Ola Hedén åker på Sverigeturné och besöker bland annat Torsås, Hulterstad och Hultsfred.

Två män somnar på bion och blir inlåsta tillsammans. En har klaustrofobi och vill ut, den andra gillar det. Det är grundbulten i pjäsen ”Tralala - om helvetet vi kallar livet” med Lars Classon och Ola Hedén som har Sverigepremiär i Torsås 17 september.

Lars Classon och Ola Hedén träffades för några sedan när de båda var med på en pjäs på Vallarna. Lars pappa är en viss Krister Classon från Stefan och Krister.

Lars har arbetat som manusförfattare och regissör i 15 år. Ola Hedén är utbildad på teaterhögskolan och har bland annat jobbat på riksteatern.

– Lars har varit författare till de tre pjäserna på Vallarna som jag har varit med på. Det var där vi träffades och började umgås även privat. Vi hittade att vi har något tillsammans och tyckte att vi borde göra något tillsammans. Och det blev ”Tralala - om helvetet vi kallar livet”, berättar Ola Hedén.

Pjäsen handlar om två män som går på bio på söndag kväll i en liten stad. Båda två somnar och blir inlåsta på bion, nästa föreställning är inte förrän kommande fredag.

– Den ena har klaustrofobi och vill ut, den andra tycker att det är jättetrevligt. Det är två udda personer på så sätt att de är väldigt olika som personer med olika samhällsstatus. Då början en resa i helvetet eller himlen, olika saker sätts på sin spets.

Fakta

”Tralala - om helvetet vi kallar livet”

Hit kommer turnén i Kalmar län:

17/9: Torsås, bygdegården

11/10: Öland riksteaterförening, Hulterstads bygdegård

28/11: Hultsfred, Valhall

Visa mer...

Ola Hedén menar att han hoppas att pjäsen är både rolig och att publiken får något att tänka på.

– Jag kan lova att det blir en rolig kväll, tänkvärd och rolig.

Både Lars Classon och Ola Hedén kommer från små orter och det är en av anledningarna till att de valt att spela pjäsen på små orter, i bygdegårdar och små teatrar.

– Vi har båda spelat på stora scener, men vi tycker att det är kul att komma nära publiken. Och så vill vi komma ut i småorterna och spela för de som bor där eftersom vi båda är från små orter.

Premiären är 17 september i Torsås bygdegård.

– Där har jag varit och spelat tidigare med ”Alla heter Allan”, fast då tror jag att vi var i Folkets hus, säger Ola Hedén.