Hjältar hyllades sista timmen av Ironman

Kalmar Artikeln publicerades
Stortorget var fyllt till bredden med glada åskådare.
Foto: Isabella Kilvéus
Stortorget var fyllt till bredden med glada åskådare.

Trots att regnet börjat falla över Kalmar var läktarna och hela Stortorget fullt med förväntansfulla åskådare under sista timmen av Ironman. De få triatleterna som var kvar på banan fick publikens fulla stöd för att klara sig fram innan målgången stängde.

Kalmar är sedan tidigare kända för sin stämning och under heroes hour fick åskådarna på de välfyllda läktarna verkligen chansen att visa vad de går för. Genom att klappa händer, ropa och vissla försökte publiken få de allra sista deltagarna att klara sig under tidsgränsen på 16 timmar.

– Nu vill vi se hela läktarna dansa, ropade speakern Björn Mortensen i mikrofonen.

Och som folk dansade. Med händerna uppe i luften för att klappa i takt med musiken tycktes hela läktarna gunga. När någon av deltagarna närmade sig målet riktades blickarna mot den röda mattan och ljudnivån blev om möjligt ännu högre.

– Det här är mållinjen, välkommen. Du är en Ironman.

Trots att triatleterna varit igång sedan sju på lördagsmorgonen tycktes de fyllas med ny energi när de nådde målrakan. De flesta av dem hade gått de sista kilometerna av banan men orkade sedan både dansa och skutta fram till feststämningen på Stortorget.