Ingen ordning på omstridd parkering

Kalmarsundsparken Artikeln publicerades
Kommunens skyltar om parkering i sex timmar skruvades bort av någon som inte gillade den nya regleringen.
Foto: Ulf Carlsson
Kommunens skyltar om parkering i sex timmar skruvades bort av någon som inte gillade den nya regleringen.

I år skulle det bli ordning på husvagnsparkeringen i Kalmarsundsparken. En gräns på sex timmar infördes. Det gick sådär. Just nu finns tre ärenden med fordon som stått på platsen i stort sett hela sommaren.

– Vi har tre fordonsärenden på den platsen, säger Anders Stridarv på Kalmar kommun. De kommer att hanteras, men på grund av semestrarna och den mycket stora belastningen de senaste veckorna har vi helt enkelt inte haft tid.

Möjligheten för husbilar att använda grusplätten vid Stensviksvägen-Drottning Margaretas väg som ställplats försvann i år.

Det beslutades om en tidsgräns på sex timmar. Skyltar sattes upp, såväl med att reglerna ändrats och vad som gällde nu.

Möjligen kan den lite kaotiska situationen på den populära platsen bero på att någon monterat ner skylten med sex timmars begränsning. Även p-skylten är borta. Nu upplyses de oftast tyska gästerna på platsen på svenska om att det gäller ”Ändrad parkeringsreglering”.

– Men någon som väl inte gillade vad som beslutats skruvade ner skylten som begränsade tiden på parkeringen till sex timmar, säger Anders Stridarv.

– Men vi ska ta tag i det där, så snart årets mest arbetsbelastade vecka är över för vår del.

Området har inte lämnats helt vind för våg. Man har haft kontakt med någon eller några av ägarna till de långtidsparkerade vagnarna. Men det har inte förändrat situationen.

Parkeringen i Kalmarsundsparken är avgiftsfri, medan den i intilliggande gamla stan kostar, både för turister och bosatta. Gränsen går precis så att den aktuella parkeringsytan inte kostar något.

Så småningom kommer parkeringen förmodligen att försvinna helt, eftersom det finns byggplaner för området.