KLART: Så blir årets fars på Krusenstiernska

Krusenstiernska Artikeln publicerades
Ola Forssmed, Sussie Eriksson och Thomas Petersson.
Foto: Agnes Aronsson
Ola Forssmed, Sussie Eriksson och Thomas Petersson.

"Pappor på prov” är namnet på årets sommarfars på Krusenstiernska teatern. Det avslöjades på tisdagsförmiddagen när några av skådespelarna samlades för att möta pressen på Kalmar slott.

– Det är en klassisk hiskelig röra som utspelar sig på ett sjukhus här i stan, men vi behöver inte gå närmare in på vilket, säger Thomas Petersson skämtsamt.

Han, tillsammans med Sussie Eriksson och Ola Forssmed är klara för sommarens teatersatsning på Krusenstiernska teatern. De möts då för första gången på samma scen, i en tio personer stor ensemble som även består av Andreas Nilsson, Anki Albertsson, Anna-Karin Palmgren, Tobias Persson, Martin Rydell, Peter Gröning och Hjalmar Freij.

– Det är en ovanligt stor uppställning, säger Sussie Eriksson.

Den 25 juni har ”Pappor på prov” premiär, skapad av Ray Cooney och regisserad av Edward af Sillén.

– Jag spelar doktor Ljung som står inför sitt livs viktigaste dag, för han ska nämligen hålla föredrag för en väldans massa människor och har chans att bli befordrad. Men precis innan dyker den förra älskarinnan och sköterskan (Anki Albertsson) upp. Hon slutade på sjukhuset för drygt 18 år sedan men nu vill hennes son veta vem som är hans pappa, berättar Thomas.

Doktor Ljung ljuger ihop det mesta och sätter andra i klistret. Det är alltså upplagt för kaos och dramatik. På plats finns naturligtvis också doktor Ljungs högsta chef (Sussie Eriksson) samt hans fru (Anna-Karin Palmgren, som även är Thomas fru på riktigt). Ola Forssmed spelar en annan sjukhusanställd.

– Jag spelar bästa kompisen som är lojal till den grad att det nästan blir självutplånande. Ju fler lösningar man har på problem, desto fler problem uppstår, säger Ola Forssmed.

Ola Forssmed, Sussie Eriksson och Thomas Petersson.
Foto: Agnes Aronsson
Ola Forssmed, Sussie Eriksson och Thomas Petersson.

Även Tobias Persson, som har turnerat runt med föreställningen ”Man på prov”, ingår nu alltså i ensemblen för farsen ”Pappor på prov”.

– Oj, vi har inte tänkt på att titlarna är så lika. Vår titel kom till nu i veckan, och Tobias vet inte om den ännu. Men vid titeln slutar likheterna! Hans föreställning handlar ju om att det är svårt att få barn, och här har vi ett oönskat, säger Thomas Petersson.

Repetitionerna startar i Stockholm i början på maj, och efter midsommar kommer gänget ner till Kalmar. 25 föreställningar är spikade.

– Men det kan bli fler, mellan 25 och 76, skojar Ola Forssmed.

Vad tror ni det är som gör att sommarfarsen lockar publik till Krusenstiernska för trettonde året i rad?

– Det är bra produkter och hårda satsningar. Det ska inte vara någon skillnad mot att gå på Oscarsteatern, säger Ola Forssmed.

– Och så har sommarteatern satt sig i människorna här. Det kommer bli fint, säger Sussie Eriksson.

Biljetter släpps måndagen den 9 december.

fakta

2008: Lånta fjädrar

2009: Svensson Svensson på semester

2010: Zpanska flugan

2011: Ett makalöst bröllop - kärlek vid första överkastet

2012: Hjälten från Kalmarsund

2013: Äskling, jag är visst gift

2014: Charmörer på vift

2015: Tresteg i snedsteg

2016: Rakt ner i fickan

2017: Flaggan i topp

2018: Dubbeltrubbel

2019: Trassel

Visa mer...

fakta

Emsemblens ord om

farsen: Skitkul, hysterisk och varm.

skådespelargänget: Varmt gott, roligt, nyfiket, socialt och suget vänskapsgäng.

Visa mer...