Maktlistans bubblare

Maktlistan 2018 del 3 Artikeln publicerades

Oväntade namn kan dyka upp bland bubblarna, eller sådana som har potentiell makt men inte riktigt insett det, eller kanske inte bryr sig.

Foto: Mats Holmertz

Henrik Rydström

Tveksamt om han platsar, har han redan lämnat villan på fashionabla Boholmarna för att flytta till Uppsala? Då är det kört på länets Maktlista. Att Rydström fick sparken från Kalmar FF efter ett kvarts sekel med föreningen har varit höstens stora sportnyhet i Kalmar. Många trodde han skulle lockas in i politiken vid sidan av gamle lagkamraten Lasse Johansson (S), som många tror. Har redan hållit tal på Socialdemokraternas Första Maj-firande.

Foto: Lotta Zaar

Mikael Larsson Ek

Chef över alla tidningar i Gotasfären i sydöstra Sverige, men inte över orden som publiceras i dem, det bestämmer utgivarna. Lågmält och effektivt ledarskap och oftast god hand med siffrorna. Tidningsbranschens kris är ju inte hans fel. Gift med en annan mediemakthavare, Katarina Ek, som sitter i Gota Medias styrelse. Hon är alltså en av dem som ska hålla koll på vad maken har för sig.

Foto: Birgitta Hultman

Linus Hellman (S)

Socialdemokratisk valombudsman och politiker som var en av dem som drev en tuff kampanj mot Kalmar FF:s styrelse, i samband med att den bestämde sig för att ge valtalaren på Socialdemokraternas Första Maj-firande, Henrik Rydström, sparken.

Foto: Mats Holmertz

Fredrik ”Fab Freddie” Svensson

28-åringen från Påryd har synts i flera TV-produktioner, men sitt stora genombrott fick han som sidekick till David Lindgren i Melodifestivalen. Har givit glitter och glamour ett ansikte och står för det.

Foto: Maria Alåsen

Stefan Carlsson

Avskedad under förnedrande former som landshövding för länet. Slickade såren några år med utredningsuppdrag och har nu åter tagits till nåder, framför allt av ölänningarna. Fick uppdraget att utreda om Ölandskommunerna skulle slås samman. Kom till slutsatsen att det var bäst att fråga ölänningarna själva, igen.

Foto: Jesper Ericson

Patrick Wiberg

ICA-handlaren på Giraffen i Kalmar driver länets största ICA-butik som omsätter runt en halv miljard om året. Aktieutdelningen 2016 var 17 miljoner kronor. Stort inflytande över vad som står på middagsbordet hemma hos Kalmarborna.

Foto: SUVAD MRKONJIC

Martin och Anna Rydell

Äkta paret Anna och Martin Rydell har blivit navet i Nöjeskalmar. Basen är den populära nyårsrevyn som häcklar många företeelser i staden. Har också medverkat i föreställningarna på Krusenstiernska teatern, men inte sommaren 2019.