Missa inte: Här är veckans evenemang i Kalmar

Kalmar Artikeln publicerades
I Kalmarsalen hålls en föreläsning om vandring.
Foto: Blekinge Läns Tidning
I Kalmarsalen hålls en föreläsning om vandring.

En inspirerande vandringsföreläsning, en konsert med Weeping Willows och guidning i Gamla Stan - här är några av de evenemang som händer i Kalmar i veckan.

1. På tisdagskvällen den 8 oktober anordnas en kostnadsfri föreläsning som riktar sig både till erfarna vandrare, men även till dem som är precis i början av sin ”vandringskarriär”. Ett urval av de destinationer som presenteras är Kilimanjaro, Inkaleden, Kebnekaise och Everest Basecamp. Föreläsningen anordnas av researrangören Swett och hålls i Kalmarsalen med start 18.30. Anmälan är obligatorisk och görs på researrangörens hemsida.

2. Ännu en upplevelse i Kalmarsalen den här veckan är Weeping Willows spelning. I mars släppte de det kritikerrosade albumet ”After Us” som dessutom gick rakt in på en första plats på Sverigetopplistan. Nu är bandet ute på en turné med samma namn som albumet och nu på lördag, den 12 oktober, spelar de i Kalmar.

3. Kalmar Turistcenter arrangerar en höstig promenad i Gamla Stans kvarter den 9 oktober. De utlovar en och annan skröna om olika hus och personer. Deltagarna får även veta mer om hur staden intill slottet växte fram och varför den begravdes. Stadsparken, Gamla Kyrkogården och Krusenstiernska är några av de platser som passeras under 1,5 timmes tid. Samling är utanför Kalmar Turistcenter och promenaden börjar 17.30.