Pappa slog ner dotterns gifta ex – döms

Kalmar Artikeln publicerades

Exet ringde sin före detta flickväns arbetsgivare för att fråga om hennes nya kille, vilket fick henne avskedad. Något som gjorde hennes pappa mycket upprörd.

Exet och kvinnan hade tidigare en relation som var till och från, något som delvis berodde på att mannen redan var gift. Men när hon meddelade att hon träffat en ny kille på sitt jobb började han ringa hennes arbetsgivare för att fråga om den nya killen. Vilket i slutändan resulterade i att hon blev av med jobbet.

När hennes pappa, som är i 65-årsåldern, fick reda på vad som hänt sökte han upp mannen som befann sig på en pizzeria i Kalmar kommun. Pappan klev in och slog genast till mannen flera gånger i ansiktet. Han tryckte även upp honom mot en vägg, vräkte ner honom på en hög pizzakartonger samt tryckte ner honom mot golvet.

Enligt mannen ska pappan även ha slagit honom med en parasollpinne samt uttalat flera rasistiska förolämpningar.

Pappan å sin sida hävdar att han inte slog till mannen, men erkänner att han tryckte upp honom mot en vägg samt menar att mannen råkade trilla över pizzakartongerna. Att han uttalat sig rasistiskt eller slagits med en parasollpinne förnekar han bestämt.

Tingsrätten har förhört en annan person som befann sig på pizzerian och väljer att lita på den slagna mannens version. Förolämpningarna och användandet av parasollpinnen har emellertid inte gått att bevisa.

Pappan är tidigare dömd men då han lever under ordnade förhållanden stannar straffet vid villkorlig dom kombinerat med 75 timmar samhällstjänst. Han ska även betala 5 625 kronor i skadestånd till mannen, varav 5 000 kronor för kränkning och 625 kronor för sveda och värk.