Par och släktingar med makt

Kalmar Artikeln publicerades

Det finns många mäktiga familjer i länet.

Anders och Lisa Jalmander

Det händer mycket runt syskonen Jalmander i Kalmar just nu. Anders Jalmanders LW Fastigheter, expanderar kraftigt. Senast blev det affär på Åhlénshuset i city som man genast ville bygga till på höjden. Bakslag för inglasning av Norra Långgatan, dålig idé tyckte antikvarien. Lisa Jalmander är ordförande för Kalmars Moderater och mycket aktiv inom hästsporten, inte minst Kalmar Horse Show.

Laila Kirppu och Conny Jörneklint

  Samboparet som båda kan titulera sig lagman. Kirppu efterträdde Jörnklint som chef för tingsrätten i Kalmar. Jörneklint kan för övrigt även göra anspråk på att vara författare, sedan den bok om Kalmar tingsrätt han författat tillsammans med andra lagmän kommit ut på bokhandeln.

  Karin Mattsson och Lars Mattsson och Anders Henriksson

  Släkten Henriksson har en del att säga till om. Det är bara Swedbankchefen Karin som inte riktigt är med på Maktlistan. Men nära är det. Hennes make Lars Mattsson är primärvårdschef och farbror Anders är landstingsråd. Karins pappa Kjell har varit kommunalråd i Kalmar.

  Johan Persson och Malin Almqvist

  Samboparet med bostad i Bjursnäs är det klart mäktigaste paret i Kalmar län. Om Malin till slut skulle utses till ny landshövding i Kalmar blir det inflyttning i residenset och betydligt närmare till jobbet för båda.

  Lena Hallengren och Jonas Hellberg

  Teaterintresserade S-politiker som ägnar sommaren åt amatörteater i Södvik. Hallengren är en av de tongivande socialdemokraterna på riksplanet, Jonas Hellberg kan vara den som tar över som landstingsråd om det skulle vänta nya uppdrag för Anders Henriksson.