Poppis pappa på Kalmar teater

Kalmar Artikeln publicerades
Pappa Kapsyl, eller Carl-Otto Johansson som han heter, kan konsten att underhålla sin publik med dinosauriesånger och roliga mellansnack.
Foto:Linn Alvarström
Pappa Kapsyl, eller Carl-Otto Johansson som han heter, kan konsten att underhålla sin publik med dinosauriesånger och roliga mellansnack.

I publiken sitter ett par hundra små dinosaurieexperter. På scenen står Pappa Kapsyl. Det innebär succé.

Stolarna fylls snabbt på efter insläppet till Pappa Kapsyls föreställning. Och det är många små nyfikna ögon som håller koll på om och när det ska hända något på scenen. Det pratas och skrattas och tuggas på lördagsgodis. Men när Pappa Kapsyl kommer in på scenen blir det tyst och så kommer en rungande applåd. Pappa Kapsyl börjar med att berätta att han ofta har en förmåga att prata väldigt mycket, men att han i dag i stället ska sjunga och spela så mycket som möjligt.

– Vilken dinosaurie ska vi börja med tycker ni? frågar Pappa Kapsyl sin ivriga publik.

Och det skriks dinosaurienamn i hela teatern. Men flest och högst röster fick T-Rex.

    – Ja, T-Rex ja, den känner de allra flesta till. Det var den där snälla dinosaurien som åt nötter, säger Pappa Kapsyl och får publiken att skratta högt och protestera vilt.

    – Nej, just det, kött var det ju. Korv var hans favoritmat, fortsätter han till publikens jubel.

    I rask takt avverkas sen såväl Långhalsar som Stegosaurus och också varför dinosaurierna dog ut. Publiken, både stora som små, trivs i den populära pappans sällskap och får verkligen träna sina skrattmuskler.