S i länet: Familjen Park måste få stanna

Högsby Artikeln publicerades
Anders Henriksson, regionråd tillika ordförande för Socialdemokraterna i Kalmar län, anser att beslutet att utvisa familjen Park är fullständigt oacceptabelt.
Foto: SUVAD MRKONJIC
Anders Henriksson, regionråd tillika ordförande för Socialdemokraterna i Kalmar län, anser att beslutet att utvisa familjen Park är fullständigt oacceptabelt.

Historien om familjen Park, som Migrationsverket tagit beslut om att utvisa till Sydkorea, har väckt skarp kritik mot myndigheten. Nu sällar sig Socialdemokraterna i Kalmar län till skaran av kritiker.

Östra Småland har i flera artiklar rapporterat om Kuangseong Park som tillsammans med sin fru flydde från Nordkorea för över tio år sedan. Sedan dess har de bott i Fågelfors och fått tre barn.

I höstas meddelade Migrationsverket att hela familjen ska utvisas till Sydkorea, vilket innebar inledningen på en intensiv kamp för att familjen ska få stanna. Bland annat har riksdagsledamöterna Anders Åkesson (C) och Laila Naraghi (S) engagerat sig i fallet, den sistnämnda skrev en ledare i Östra Småland om fallet den 10 april.

Nu ansluter sig Socialdemokraterna i Kalmar län, med ordförande Anders Henriksson i spetsen.

– Vi känner att det är helt oacceptabelt att utsätta hela familjen, och i synnerhet barnen, för en utvisning till ett land som de inte har någon relation till, skriver Henriksson i ett pressmeddelande och betonar även att myndigheten måste korta sina handläggningstider.

– Varje dag som ett avgörande av ett ärende dröjer innan beslut fattas är en dag med ovisshet och undran. Människor rotar sig i bygden och samhället, barn föds och växer upp i vårt land. Migrationsverket river med sina beslut upp allt detta och kastar familjer ut i ovisshet.

Läs mer om familjen Park och Migrationsverket: