Sissel Kyrkjebø bjuder in till en lugnande kväll

Kalmar Artikeln publicerades

Sissel Kyrkjebø vill skapa en lugn och fridfull tid under hennes föreställning i Kalmar den 22 november. Hon vill svara på publikens förväntningar i form av sånger samtidigt som hon kommer göra julen till sin egna tradition.

Sissela Kyrkjebø har alltid älskar julen då det medför ljus i de mörka tiderna. Hon förklarar att det också är en tid där familjen är samlad och man tillåter sig själv att lugna ner.

Hennes starka julkänslan har alltid funnits, men den har förändrats med åldern.

– Som liten handlade det mest om julklappar och ju äldre man blir byts fokus till anhöriga, säger hon.

Hon har tidigare besökt Kalmar ett flertal gånger vid konserter och ser alltid fram emot att få komma hit.

– Jag tycker det är så mysigt att bara gå runt i Kalmar och se mig omkring. Speciellt på Stortorget, säger hon.

När hon kommer till Kalmar försöker hon alltid ta sig tiden att gå ut och äta på en speciell sushirestaurang. Hon förklarar att det är svårt att hinna med att göra allt som man egentligen vill då det är korta turnéstopp.

Förra året hade hon med sig Ida Seve i sin föreställning, men i år uppträder hon själv då det krävs mer tid att repetera med alla lokala sångare inför sina shower.

För att få en lyckad julföreställning gäller det att ge publiken det som de förväntar.

– Publiken vill ha låtar de känner igen som O helga natt och Stilla natt och självklart kommer jag att sjunga båda två. Men jag kommer också bjuda på låtar där jag tycker texterna passar in med julen men som egentligen inte är jullåtar, säger hon.

Hon vill att publiken som kommer till konserten ska känna ett lugn. Att de ska vara i nuet och inte tänka på alla måsten.