Söndagstidningen: Skulder, studier och stress

Kalmar län Artikeln publicerades

Sommarlunken är definitivt över, och även om din digitala söndagstidning inte dunsar hårdare mot hallmattan, eller är tyngre att bära in från brevlådan, så hoppas vi att du märker att vi nu återgår till våra 44-sidor (minst!).

Foto: Jessica Gow/TT

På nyhetsplats berättar vi om ansökningarna till skuldsanering, och hur de varierar mellan länets kommuner. Dessutom sticker länet ut jämfört med rikssnittet, hur får du veta på söndag.

Efter rekordåren 2009 och 2010, då nära 80 000 färska högstudiestudenter tog plats i bänkarna, gick kurvan ner. De senaste åren har den ökat, och vi tar en titt på hur många högskolenybörjare som finns i länet, och var de valde att börja sin akademiska bana.

Spelspalten är tillbaka efter sommaruppehållet, och konstaterar att arbetsmiljön inom spelindustrin lämnar en hel del att önska. Men det finns en del goda exempel på de som lyckats minska stressen hos de anställda.

Joakim Thelin satte 3–1 mot Linköping.
Foto: Jesper Hallberg
Joakim Thelin satte 3–1 mot Linköping.

Vi laddar också inför SHL-premiären och rapporterar från IKO:s träningsmatch mot Linköping. Samt från lördagens tävlingar i Finnkampen.

Det blir såklart fler lokala nyheter och sport, kultur, nöje och mycket, mycket mer i din digitala söndagstidning.