Sjuksköterskor vill få politiker att stoppa personalflykten från sjukhuset

Kalmar Artikeln publicerades
Lena Ingvarsson är chef för en av länssjukhusets vårdavdelningar. Tillsammans med ett 20-tal andra avdelningschefer har hon haft flera möten med länets högsta vårdpolitiker.
Foto: Lotta Zaar
Lena Ingvarsson är chef för en av länssjukhusets vårdavdelningar. Tillsammans med ett 20-tal andra avdelningschefer har hon haft flera möten med länets högsta vårdpolitiker.

Sjuksköterskan Lena Ingvarsson är en av avdelningscheferna som flera gånger träffat regionråden för att stoppa personalflykten från länssjukhuset.

– Vi vill att alla ska hjälpas åt för att behålla våra sjuksköterskor.

De möten som avdelningschefer haft med ledande politiker är ett sätt att lyfta hur allvarligt de ser på personalbristen och diskutera situationen på länssjukhuset.

– Vi skickade med politikerna vissa förbättringsförslag, säger Lena Ingvarsson. Vi fick inga löften, men de lyssnar ju. Vi får se vad det leder till.

I inbjudan står att avdelningscheferna i slutenvården vill träffa politikerna i närtid.

– Vi vill att alla ska hjälpas åt för att behålla våra sjuksköterskor och stoppa utvecklingen där många slutar. Helst vill vi få fler som vill jobba här.

Mötet berodde inte på att informationen var ny eller att chefer högre upp stoppat den.

– Vi är säkra på att det vi sagt tidigare har framförts, men det går genom många led. Det var skönt att få säga det själv och att få lite extra tyngd i det genom att alla var med. Alla slutenvårdschefer fick höra och säga samma sak.

Varför lämnar sjuksköterskor länssjukhuset?

– Det är arbetstiden och lönen som gör att de söker sig till privata aktörer, bemanningsbolag och kommuner. Att jobba obekvämt lönar sig så lite. Många tycker inte att det är värt det, utan vill jobba måndag till fredag.

Men är det inte högre status att vara sjuksköterska på sjukhuset?

– Det var så förr, men det är länge sedan.

Oppositionsrådet Gudrun Brunegård (KD) har pratat med personal som vittnar om att länssjukhuset har en tystnadskultur. Hon ser majoritetens motto att bli ett av Sveriges bästa arbetsplatser som en förklaring.

– Målsättningen anger tonläget. Det blir svårt att säga något som går emot det. Majoriteten är väldigt mån om att berätta när allt går bra. Det som stör bilden av den perfekta regionen uppskattas inte. Jag vet att man på politisk nivå tar avstånd från sådana tendenser och hoppas att det tränger igenom hela organisationen.

Gudrun Brunegård har mött medarbetare som uppger att de inte får prata med oppositionen.

– Jag har lyft det med kollegorna i majoriteten som säger att det inte ska vara så. Det vill till att signalen går ut i systemet, när regionens ledord är öppet, kunnigt och engagerat.

Oppositionsrådet Gudrun Brunegård (KD).
Foto: Jimmy Larsson
Oppositionsrådet Gudrun Brunegård (KD).

KD och M kommer att ta upp problemen med bemanning vid nästa regionfullmäktige.

De har ställt flera frågor till Angelica Katsanidou (S) som är ordförande för regionens personalutskott. En av frågorna rör hur majoriteten gör för att få in synpunkter från personalen och hur dessa synpunkter påverkar utskottets arbete.

I interpellationen beskrivs hur underbemanningen hanteras med hjälp av dyr hyrpersonal.

”Ett exempel är medicinavdelningen på länssjukhuset, där lejonparten av de fast anställda sjuksköterskorna har sagt upp sig.”

Även läkarbristen berörs.

”Inom primärvården står flertalet hälsocentraler utan flera, eller samtliga, fasta läkartjänster såsom i Färjestaden och Högsby.”

Regionfullmäktige hålls 27 mars i Kalmar.