Taxichaufför slog till passagerare utanför Sandra

Sandås Artikeln publicerades
Kalmar tingsrätt
Foto: Lotta Zaar/Östran/Nyheterna
Kalmar tingsrätt

En taxichaufför slog till en passagerare i ansiktet utanför Sandra. Den 50-årige mannen har nu dömts för misshandel vid Kalmar tingsrätt.

Misshandeln inträffade vid dansrestaurangen Sandra i Kalmar i oktober för två år sedan. Den aktuella kvällen arbetade mannen som taxichaufför och väntade i bilen utanför Sandra när tre personer kom ut från restaurangen. De klev in i taxibilen och enligt uppgifter från förhör ska det då ha uppstått en diskussion när chauffören begärde ersättning ”svart”. Mannen som satt i framsätet fick plötsligt ta emot ett hårt slag mot kinden av taxichauffören. Vakter och polis anlände sedan till platsen. Mannen har uppgivit att han hade ont ett par veckor efter slaget och att han var blå och svullen om kinden.

Taxichauffören har nekat till brottet och hävdat att den andre mannen själv ska ha stött emot huvudet mot bilen. Tingsrätten bedömer inte chaufförens uppgifter som trovärdiga och anser att det genom utredningen är bevisat att chauffören har slagit mannen.

50-åringen döms till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar. Han ska även betala den andre mannen en ersättning om 500 kronor samt 800 kronor till brottsofferfonden.