Vårdboende prisades för förbättringar

Smedby Artikeln publicerades
Personalen på Ingelstorpsvägen 1.
Foto: Eric Arenius
Personalen på Ingelstorpsvägen 1.

Efter några tuffa år bestämde sig personalen för att visa hur bra de är. Det gav resultat. I onsdags utsågs Ingelstorpsvägen 1 till Årets förbättrare i Kalmar kommun.

– Jag sa ju att vi skulle få priset. Men jag blev ändå förvånad, säger en lycklig enhetschef för demens Anette Lingmerth.

Det är när personalen sitter och väntar på att ha brandövning som de blir överraskade av politiker och ledning med beskedet att Ingelstorpsvägen blivit den enhet som under året förbättrat sig allra mest.

– Det kändes som om något roligt skulle hända i dag, ler Anette Lingmerth.

– Det här är ju jättekul. Det betyder jättemycket för oss, säger kollegan Maria Lindborg, enhetschef för verksamheten med de äldre.

Lika glad är vikarien Mohamed Al-Abdulla, som berättar att de hela tiden strävar efter att bli bättre.

Han gillar sitt jobb.

– Det roligaste är att prata med de äldre om hur de hade det förr.

Maria Lindborg och Anette Lingmerth.
Maria Lindborg och Anette Lingmerth.

Det är mycket tack vare medarbetare som Mohamed som det här lyckats, menar Anette Lingmerth. Personalförsörjningen är en stor utmaning, och de nyanlända är ett välkommet tillskott.

– De gör ett fantastiskt jobb, och vi hade inte klarat oss utan alla nya nationaliteter. De tillför så mycket och säger aldrig till de äldre att de inte har tid. Vi har mycket att lära.

Vilka utmaningar har ni just nu?

– En svårighet är att människor här blir yngre. Nu kommer femtiotalisterna, och i viss mån även sextiotalisterna in till oss. De är ofta resurskrävande.

Att få pris, och även 25 000 kronor att göra något bra för, är en sporre i det fortsatta arbetet. Anette Lingmerth prisade också samordnarna.

– De sliter som slavar med ekonomin. Utan dem så vore det svårt.

Personalen blev glatt överraskade.
Personalen blev glatt överraskade.