Ville att någon ska skjuta nya presidenten

Kalmar Artikeln publicerades
”Kan ingen d-l skjuta honom” skrev S-politikern Roland Petersson om Donald Trump.
Foto:Skärmdump
”Kan ingen d-l skjuta honom” skrev S-politikern Roland Petersson om Donald Trump.

”Kan ingen d-l skjuta honom” skrev Kalmarpolitikern Roland Petersson (S) på sin Facebooksida

– Det är helt oacceptabelt, säger kommunalrådet Johan Persson.

Det var på söndagseftermiddagen som Roland Petersson, socialdemokratisk ledamot i samhällsbyggnadsnämnden och ersättare i Södermöre kommundelsnämnd och fullmäktige, skrev ett inlägg om USA:s nya president:

”Jag har trott att Donald Trump skulle lugna ner sig när han blev president. Men ack så fel jag hade. Jag överträffar mina värsta farhågor!!! Kan ingen d-l skjuta honom?”

Efter någon timme hade han tagit bort inlägget.

  – Det är bra att han tagit bort det. Man kan naturligtvis ha många synpunkter på president Trump och annat här i livet men aldrig uppmana till våld. Det är helt oacceptabelt, säger kommunalrådet Johan Persson.

  Roger Holmberg är ordförande för Socialdemokraterna i Kalmar.

  – Inlägget är inte bara olämpligt, det är idiotiskt. Man får självklart inte skriva sådant. Det är ytterst olämpligt och väldigt dumt. Man måste lära sig att skilja på sak och person. Man kan tycka att någon har tokiga åsikter, men att ens tänka tanken på våld är helt fel.

  Nya politiker får utbildningar bland annat i hur man ska hantera sociala media.

  – Men Roland har ju varit med mycket länge än jag. Nu ska jag ta kontakt med honom, jag måste prata med honom, jag vill inte skjuta från höften.

  Roland Petersson säger att han blev arg framför allt på Donald Trumps miljöpolitik.

  – Jag blev så förbannad när jag tänkte på klimatfrågorna. Han riskerar hela jordens framtid. När vi äntligen fått världen att börja gå åt rätt håll börjar ha nya oljeborrningar och kolbrytningar. Men jag håller med om att det var idiotiskt. Det här var mitt första inlägg, och nu har jag tagit bort det.

  Roland Petersson är numera pensionär, men har tidigare arbetat på Hyresgästföreningen. På FB-sidan har han delat andras inlägg, men texten om Trump var det första han själv skrivit.