Kultur o Nöje

Musikalisk skrattfest i Torsås Folkets hus

Torsås Artikeln publicerades
I ensemblen fanns många duktiga kvinnor med fantastiska sångröster. På bilden ser vi Maja Karlberg, Monica Gullin, Linda Magnusson och Tina Qvist.
Foto:Lindah Tisjö
I ensemblen fanns många duktiga kvinnor med fantastiska sångröster. På bilden ser vi Maja Karlberg, Monica Gullin, Linda Magnusson och Tina Qvist.

En skön blandning av dans och musik, fars och komik men med ett stänk av allvar. Precis som en revy ska vara. Årets uppsättning av Torsåsrevyn fick publiken att kikna av skratt.

Det var (T)uppåt värre när Torsås stoltheter Revyarna intog scenen på premiärkvällen. Med fjolårets SM-guld i ryggen och en grymt taggad publik gav ensemblen allt och lite till.

Först bjöds det på sång och dans för att få publiken i rätt stämning och sedan följde tre sketcher. Bland annat fick vi träffa tre stycken lokala politiker som försökte tala sanning men blev avslöjade av den nya digitala uppfinningen "politikeröversättaren". Vi fick också stifta bekantskap med en kundtjänstmedarbetare på PostMord, eller förlåt mig, PostNord. "Postnord rekommenderar er att skicka era julkort senast den tredje november för garanterad leverans innan jul. Dock kan vi inte garantera till vilken jul det kommer fram eftersom vi skickar med SJ. Glöm heller inte att sätta på frimärke så kanske det kommer fram".

Monologen med lucian som sjöng hellre än bra utlöste publikens första gapskratt. Hen drog dåliga ordvitsar, var allmänt bortkommen och förde en dialog med sig själv på ett fantastiskt roligt sätt. Lite svengelska är alltid uppskattat och publiken kiknade av skratt när "pepparkakor och lussebullar" blev "pepparcookies and lousy balls".

  En vacker och allvarsam låt om ett flyktingbarn som kom till Sverige framförd av Monica Gullin fick håret på armarna att resa sig och för en stund var alla skratt satta på paus.

  När en bula på en bil förväxlades med en gravidbula blev det verkligen pinsamt och publiken vek sig återigen av skratt.

  70-tals medleyt som kom sen var helt rätt för publikens målgrupp och med låtar som "Hooked on a feeling", "Bang-a-boomerang", "Waterloo" och "Vad har du under blusen Rut" kom pausen på 20 minuter väldigt lägligt. Då bjöds det fika och förfriskningar i baren.

  Efter pausen följde till publikens jubel några dansbandslåtar med Monica Gullins orkester och därefter blandade Peter Sjöstrand en Irish coffe direkt i munnen.

  De verkligt lokala skämten var nästan de som fick mest skratt. Det skämtades bland annat om pizzerian i Bergkvara, om Söderåkras simhall och om kommunstyrelsens ordförande Henrik Nilsson Bokor.

  Vissa skämt kändes bitvis lånade och några få grejer kunde de helt ha skippat (som den sketchen om minnespinnen), men i det stora hela var det en fartfylld och rolig föreställning och det skulle inte förvåna mig om gänget vinner SM-guldet i år igen.