Villa i Nybro totalförstördes i kraftig brand

NYBRO Artikeln publicerades

Under tisdagen totalförstördes en villa på Storgatan i Nybro i en brand. Styrkor från Kalmar, Trekanten och Nybro kämpade mot lågorna och polisen har nu upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Det var en förbipasserande som strax före klockan 13 på tisdagen, såg att det kom rök och slog ut lågor från bostadens övervåning. När räddningstjänsten kom till platsen ska alla i villan, två boende och husdjur, ha tagit sig ut oskadda.

När räddningstjänsten från Nybro, Kalmar och Trekanten kom till platsen var det kraftig brandutveckling på övervåningen. Det hade även brunnit igenom taket och styrkorna arbetade med att hindra branden från att sprida sig vidare i huset och till en närliggande byggnad.

Kraftig rök vällde ut över Nybro från det brinnande huset på Storgatan.
Foto: Jan Stenqvist
Kraftig rök vällde ut över Nybro från det brinnande huset på Storgatan.

Tobias Eriksson Strömberg, yttre befäl på plats:

– Det vi vet i nuläget om vad som har orsakat branden är egentligen ingenting. Vi har inte någon brandorsak. Så som det ser ut har det kanske börjat på övervåningen, men vi vet som sagt inte brandorsaken, säger Eriksson Strömberg.

När tidningen når trygghets- och larmcentralen vid 15-tiden ska det inte längre ha varit någon spridningsrisk. Två timmar senare hade styrkorna från Kalmar och Trekanten lämnat platsen. Styrkorna från Nybro var kvar på platsen för eftersläckning. Bostaden ska ha blivit totalförstörd i branden.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

– Vi kan inte utesluta att någon agerat oaktsamt, säger Rickard Lundqvist, vid polisens ledningscentral.

Platsen är avspärrad för kriminalteknisk undersökning.

– Vi har spärrat av och väntar på att allt ska svala eftersom det har varit en väldigt kraftig brand, säger Rickard Lundqvist

+ 1
Räddningstjänst från Nybro och Kalmar deltog i släckningsarbetet.