Förlaget: ”Vi är tagna på sängen av att de är slut”

Kalmar Artikeln publicerades
Det stora intresset för Kalmarnumret av Kalle Anka överraskade förlaget Egmont.
Foto: Egmont Publishing
Det stora intresset för Kalmarnumret av Kalle Anka överraskade förlaget Egmont.

Förlaget Egmont, som ger ut Kalle Anka, hade inte räknat med det stora intresset för Kalmarnumret av Kalle Anka som kom ut på tisdagen.

Kalle Anka-tidningarna tog snabbt slut i Kalmarbutikerna. Intresset för att köpa sitt eget Kalmarnummer var större än förlaget Egmont räknat med.

– Vi har redan skickat mer tidningar än vad vi brukar till Kalmar, så vi är lite tagna på sängen att de är slut, säger marknadschefen Ulf Lundin Nilsson.

På Tidsam som distribuerar tidningen fick de ta emot många samtal för Kalmarbutiker som vill beställa fler tidningar.

– Men tyvärr är tidningarna slut lagret. Det vi gör just nu är att försöker plocka fram så mycket tidningar vi kan genom att skicka returer från andra orter till Kalmarbutiker. Totalt sett handlar det om ungefär 350 tidningar som butiker i Kalmar vill ha och det fylls på hela tiden, säger Sara Castenada på Tidsams kundsupport.

– Vi har pratat om att det är konstigt att inte fler tidningar styrts ut till kunder i Kalmar. Men jag vet faktiskt inte var det gått fel.

Det är ovanligt att äventyr i Kalle Anka utspelas i Sverige. Jonas Lidheimer, som är pressansvarig på Egmont, kan påminna sig två tillfällen.

– Dels har de varit på Drottningholm dels var ett äventyr i Malmö i samband med Melodifestivalen 2013 eller 2014.

Lidheimer menar att det stora intresset i Kalmar är ovanligt.

– Jag har inte hört talas om att det har varit så långa kölistor någon gång tidigare. Intresset har varit så stort att redaktionen har fått blodad tand. Det är inte alls omöjligt att gör liknande saker med andra städer framöver.

Kommer ni trycka upp fler exemplar av Kalmarnumret om returtidningarna inte räcker?

– Nej det tror jag inte är aktuellt, om det nu inte kommer in en jättebeställning. Tror dock att vi kan få in en hel del returtidningar via Tidsam, så förhoppningsvis ska alla som vill ha en tidning kunna få en.

För den som är nyfiken på att läsa Kalmarnumret men som inte känner behov av att äga ett pappersexemplar så kan Kalle Anka-prenumeranter ta del av tidningen via appen FLIPP.