Crowe valde bränderna framför Golden Globe

Film Artikeln publicerades
Russel Crowe. Pressbild.
Foto: Domenico Stinellis/AP/TT
Russel Crowe. Pressbild.

Russel Crowe var en av vinnarna vid Golden Globe-galan i Los Angeles. Den australiske skådespelaren fick pris i kategorin bästa manliga skådespelare i en miniserie för sin roll som Fox News-grundaren Roger Ailes i "The loudest voice".

Men Crowe fanns inte på plats i Beverly Hilton Hotel för att ta emot sitt pris. Den Oscarsbelönade skådespelaren ("Gladiator") befinner sig i Australien för att hjälpa familj och anhöriga att rädda vad som räddas kan från bränderna som härjar i landet.

Ett klimatinriktat tacktal från Russel Crowe lästes upp av Jennifer Aniston från scenen.

"Det råder ingen tvekan om att tragedin i Australien är ett reslutat av klimatförändringarna. Vi måste agera baserat på vetenskap, flytta vår globala arbetskraft mot förnybar energi och respektera vår planet för den unika och fantastiska plats den är. På så vis har vi alla en framtid. Tack", lydde Russel Crowes tacktal.

Även Cate Blanchett, Ellen DeGeneres, Pierce Brosnan, Patricia Arquette och galans värd Ricky Gervais tog på olika sätt upp Australiens bränder vid galan, där den senare uppmanade publiken att skänka pengar till brandbekämpning.