Halep mot nytänd Muguruza i semifinal

Tennis Artikeln publicerades
Garbiñe Muguruza knyter näven efter att ha tagit första set mot Anastasia Pavljutjenkova.
Foto: Lee Jin-man/AP/TT
Garbiñe Muguruza knyter näven efter att ha tagit första set mot Anastasia Pavljutjenkova.
Simona Halep jublar efter segern mot Anett Kontaveit.
Foto: Lee Jin-man/AP/TT
Simona Halep jublar efter segern mot Anett Kontaveit.

Simona Halep hade inga problem att ta sig till semifinal i Australian Open. Efter 53 minuters spel kunde Halep knyta högernäven i luften efter 6–1, 6–1 mot Anett Kontaveit.

Nu väntar förra världsettan Garbiñe Muguruza.

Världsfyran Simona Halep släppte matchens första game till estländskan Anett Kontaveit, men visade sedan ingen pardon. Halep vann elva raka game och trots att hon bjöd upp till spel kunde Kontaveit aldrig hota rumänskan.

– Jag kände mig mycket bra i dag, benen var starka och jag visste hur jag skulle spela, säger Halep i segerintervjun på Rod Laver Arena, där hon hyllade publiken.

– Tack för ert stöd i dag, och för varje dag. Jag njuter av att spela här i Melbourne.

Därmed är Halep i sin andra semifinal i Melbourne. 2018 gick hon till final, där Caroline Wozniacki blev för svår. Då tog hon revansch och spelade hem Franska mästerskapen senare under våren och i fjol vann hon Wimbledon.

– I finalen var jag nog för nervös för att vinna, men den matchen hjälpte mig att ta grand slam-segrarna sedan. Så jag har fina minnen från 2018 och nu vill jag ge allt för att återuppleva dem här i år igen. Men att prata om att vinna är för långt fram, nu vill jag bara fokusera på nästa match.

"Superkoncentrerad"

Där får Halep ta sig an Garbiñe Muguruza, den förra världsettan från Spanien som efter ett tungt 2019 var oseedad i turneringen.

– Jag ska försöka njuta av den matchen, säger Muguruza efter 7–5, 6–3 mot ryska Anastasia Pavljutjenkova.

Muguruza har tidigare i karriären emellanåt kämpat mot att tankarna farit iväg i avgörande moment, och kom till Australian Open med ett virus i kroppen. Men på plats i Melbourne har hon visat att hon fortfarande tillhör världseliten. På vägen fram till semifinal har Muguruza även slagit ut femteseedade ukrainskan Elina Svitolina och niondeseedade nederländskan Kiki Bertens.

– Det har känts bra. Jag är superkoncentrerad under matcherna och kroppen känns bara bättre och bättre. Det här är en grand slam och för mig är det här en av de turneringarna som motiverar mig allra mest, så ja, jag är verkligen koncentrerad nu, sade hon efter segern mot Bertens.

Chilla och shoppa

Men hur hon även ska klara av Halep ville hon på onsdagen inte avslöja.

– Det stannar mellan mig och tränaren (Conchita Martínez), men det kommer att bli en tuff match, säger den förre Wimbledon- och Franska mästerskapsvinnaren inför semifinalen.

Halep satt inte på läktaren för att se vem som skulle stå på andra sidan nätet i semifinalen. I stället väntade lite avslappning på stan.

– Jag ska bara chilla och shoppa lite. I morgon fokuserar jag på tennisen, men i dag vill jag bara ha ledigt.

I den andra semifinalen möts Ash Barty och Sofia Kenin.