Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Ladugårdsbyggnaden i Fliseryd totalförstörd i branden. Drograttfylleri i Nybro.

Kalmar län

Räddningstjänsten var kvar branden i Fliseryd under natten. Polisen har ingen misstanke om brott.

En 18-årig man kontrollerades av polis när han körde bil i Nybro på natten till söndagen.

Stoppet gjordes klockan 01.05. Föraren misstänks för drograttfylleri.

Mannen som åkte med i bilen misstänks för narkotikabrott (eget bruk och innehav).

Kronoberg

Polisen rapporterar om två viltolyckor utan personskador i länet.

Sverige

Ett större område på nedre delen av Avenyn i Göteborg har spärrats av. Polisen larmades klockan 03.06.

– En man hittas skadad på Avenyn. Han är skadad med något vasst föremål och fördes till Sahlgrenska, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region syd.

Brottsrubriceringen var inledningsvis grov misshandel. Den ändrades sedan till försök till mord, uppger TT. Polisen har ingen misstänkt inledningsvis och saknar bra signalement.

Den skadade mannen är i 20-årsåldern.

– Han avfördes ganska skyndsamt och skulle upp på operation med en del skador i överdelen av kroppen, säger Carlbom.

Två personer har gripits efter att ett större bråk uppstod på en stor fest i Brunnsparken i Örebro på lördagskvällen.

En av de gripna är en 49-årig man med allvarliga skador, misstänkt för misshandel. Den andre är en 34-årig man med lindriga skador, misstänkt för mordförsök. Båda vårdas på sjukhus. Enligt polisen är ytterligare en person skadad, men vårdas inte på sjukhus.

Enligt Jan Materne, vakthavande befäl hos polisen i region Bergslagen, tyder mycket på att det är de två gripna männen som är grunden till bråket.

– Men det kan vara fler personer som är inblandade på olika sätt. Att de kanske har hamnat i vägen och blivit skadade. Det kom sådana uppgifter tidigare, men det är ingen som har kontaktat oss, säger han. (TT)

Världen

Evakueringsarbetet fortsätter så sakta för att rädda de över 1 300 personerna på ett kryssningsfartyg i sjönöd vid Norges kust. Vid tvåtiden på söndagsmorgonen var drygt 310 personer evakuerade.

Under morgonen ska fartyget bogseras till närliggande hamn.

Tre av de passagerare som har evakuerats från kryssningsfartyget Viking Sky är allvarligt skadade och har tillsammans med ytterligare tolv personer förts till sjukhus, uppger NTB. Vid halv sex-tiden på morgonen hade 313 personer flugits i land med helikopter och satts i säkerhet, uppger VG.

Samtidigt har läget ombord på skeppet åtminstone tillfälligt förbättrats något. Tre av motorerna är åter i drift och fartyget är nu lättare att manövrera.

Evakueringen har pågått hela natten och beräknas fortsätta i många timmar till. Tre helikoptrar som kan ta upp till 15 personer kör skytteltrafik mellan Viking Sky och fastlandet. (TT)