Marcus Berg: "Blir nog fest"

Fotboll Artikeln publicerades
Det svenska laget firar EM-platsen på planen i Bukarest. Firandet fortsatte sedan i omklädningsrummet och vidare in i Rumäniens huvudstad.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Det svenska laget firar EM-platsen på planen i Bukarest. Firandet fortsatte sedan i omklädningsrummet och vidare in i Rumäniens huvudstad.

Trepoängaren mot Rumänien säkrade Sveriges EM-plats.

Sedan väntade fest i Bukarest.

Anfallaren var högst delaktig i att Sverige kvalificerade sig till nästa års mästerskap. Med nickmålet i 18:e minuten ordnade han Sveriges ledningsmål på Nationalstadion i Bukarest och i 34:e spelade han fram till Robin Quaisons 2–0.

Två mål som säkrade EM-spel.

Och festligheter i Rumäniens huvudstad.

– Det blir nog lite fest. Det tycker jag att vi är värda, säger Berg.

"Värda det här"

Enligt anfallaren var festen redan på väg mot en trestegsversion: Mikael Lustig påbörjade firandet redan på planen, det fortsatte sedan i omklädningsrummet och därefter verkade tanken vara att ta det vidare in i centrala Bukarest.

– Vi var värda det här. Den här matchen var en stor press, att komma hit och känna att vi kan avgöra, säger han.

– Vi har slitit och att kunna ta sig till EM är ingen lätt uppgift. Det är en otroligt lättad och att få slappna av lite med gruppen, säger Berg.

Emil Forsberg, som låg bakom Bergs 1–0-mål:

– Jag har ingen aning om hur planerna ser ut men det blir firande, det kan jag garantera, säger han.

Jansson och Isak med fansen

Mittfältaren var även inne på att det var självklart att Pontus Jansson och Alexander Isak skulle skickas fram till den svenska hörnan av fans på arenan.

– Han (Jansson) är bra på den här: "Kanna på, kanna på". Han är ju van att stå i klackarna och han står mycket i Malmö, säger Forsberg och fortsätter att berätta om Isaks val av ramsa.

– Vi skickade fram honom bara. Han fick köra: "Vi är svenska fans allihopa".

Själv stod hanjust då mer vid sidan av.

– Jag står bara njuter. Jag har hunnit bli lite äldre och försöker ta in så mycket och bara må gott.

Quaison:

– Jag vet inte vad vi har för planer. Det här är första gången som jag ska fira med de här grabbarna, så vi får se. Jag är nyfiken.