Ny "bomb" av petflaska vid Karlstadskola

Brott Artikeln publicerades
En
Foto: Claudio Bresciani / TT
En "petflaskebomb", som kan läcka ut brandfarlig vätgas, har för andra gången hittats vid en skola i Karlstad. Arkivbild.

En explosiv petflaska hittades på torsdagen vid en skola i Karlstad – för andra gången på drygt en vecka.

De snarlika anordningarna beskrivs som hemmabyggda bomber.

Räddningstjänst med kemdykare tillkallades vid 15-tiden för att hantera föremålet, som hittades utanför skolan. Efter ungefär en timme bedömdes faran vara över.

– Det är ett hemmabygge av samma typ som hittades på skolan förra veckan, säger Lars Hedelin, presstalesperson på polisen, till P4 Värmland.

En petflaskebomb läcker ut lättantändlig vätgas, vilket är riskfyllt särskilt inomhus. I detta fall utlöstes bomben utan att någon skadades. Skolan behövde inte utrymmas, men skolans rektorer meddelar alla elevers vårdnadshavare att fritidsverksamhet kommer att bedrivas inomhus på fredagen.

En pojke i tonåren är misstänkt i samband med den liknande anordning som hittades inne i skolan i förra veckan, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

På onsdagen, dagen innan den senaste flaskanordningen upptäcktes, skrev skolans rektorer ett informationsbrev till vårdnadshavarna där de beskrev den tidigare upptäckten som en hemmagjord bomb.

"Bomben var tillverkad av en petflaska fylld med någon form av basisk vätska i kombination med aluminiumfolie", skrev de.