Nya "Resident evil 3" kommer i vår

Spel Artikeln publicerades
Jill Valentine är huvudpersonen i
Foto: Capcom/TT
Jill Valentine är huvudpersonen i "Resident evil 3". Den här gången är hon dock mer ändamålsenligt klädd, tubtopp och kjol har fått ge vika för linne och byxor. Pressbild.
Foto: Capcom/TT
"Resident evil 3" är mer actionbetonat än tvåan. Räkna med en hel del zombier att bekämpa. Pressbild.
Antagonisten i
Foto: Capcom/TT
Antagonisten i "Resident evil 3" kallas praktiskt nog "Nemesis" och gör livet surt för Jill Valentine, när han jagar henne genom Raccoon City, och vägrar att ge upp.

Efter lång tid av läckor och rykten har nu nyversionen av zombieklassikern "Resident evil 3" bekräftats.

Bara drygt ett år efter det att "Resident evil 2" från 1998 gjordes om från grunden är det dags för skräcksuktande zombiefans att värma upp handkontrollen igen.

Den 3 april är det dags för en omgjord version av "Resident evil 3", som släpptes i Europa år 2000 till Playstation, bekräftar japanska Capcom.

– VI har haft många fans som efterfrågat en omgörning av "Resident evil 3", så vi är jätteglada över att äntligen kunna offentliggöra en sådan, säger producenten Masachika Kawata i ett videoklipp.

Spelet är liksom nyutgåvan av "Resident evil 2" omgjort från grunden, med kameran placerad bakom figuren som spelaren kontrollerar, till skillnad från originalets fasta kameravinklar.

Tidsmässigt utspelar sig "Resident evil 3" både före och efter händelserna i "Resident evil 2", där ett virus har förvandlat människor och andra varelser i staden Raccoon City till zombier. I trean tar spelaren rollen som Jill Valentine, känd från det första "Resident evil", samt Carlos Oliveira.

– Om du jämför "Resident evil 3" mot den andra utgåvan, så lutar (trean) mer mot action. Så vi har gjort om allting baserat på den premissen, säger Kawata.

"Resident evil 3" kommer att släppas med spelläget "resistance", som tidigare presenterades som ett eget spel. "Resistance" är ett fyra- mot ettspelläge som körs via nätet, där en person tar rollen som Mastermind, och ska försöka försvåra flykten för fyra överlevare.

"Resident evil 3" släpps till Playstation 4, Xbox One och pc.

Fakta

Fakta: "Resident evil"

Spelserien "Resident evil", eller "Biohazard " som den är känd som i Japan, handlar om ett virus från det skumma företaget Umbrella som förvandlar människor till zombier, och får en del av dem att anta groteska mutationer. I de ursprungliga spelen har mycket fokus varit på överlevnad, medan en del senare spel har varit mer actionbetonade. Ett antal filmer som bygger på spelen har också gjorts, med Milla Jovovich i huvudrollen.

Det första spelet i serien släpptes 1996. Två år senare kom uppföljaren "Resident evil 2" som har sålts i nästan fem miljoner exemplar.

2017 kom det senaste spelet i huvudserien, "Resident evil 7: Biohazard".

Visa mer...