Tre våldtäkter på årets Emmabodafestival

Artikeln publicerades

Festvalens tredje våldtäkt ska ha skett klockan ett på lördagsnatten, i ett tält på festivalcampingen. 16-åringen uppges ha träffat en man vid stora scenen under en konsert. Hon följde sedan med mannen till dennes tält, där hon eventuellt drogades. Mannen fullbordade därefter ett samlag med 16-åringen. Polisen rubricerar brottet som våldtäkt, men har trots eftersökningar fortfarande ingen misstänkt gärningsman.
De andra två våldtäkterna anmäldes tidigt på torsdagsmorgonen och sent torsdagsnatten.
Polisens facit över festivalen som avslutades i lördagsnatt är inte klart, men under de dagar som festivalen pågått har polisen haft mycket att göra. Hittills har drygt 50 anmälningar om olovligt bruk eller innehav av narkotika skrivits.
Polisen har hittat mycket narkotika under Emmabodafestivalen. Det handlar om cannabis, GHB, LSD och amfetamin. Femton festivalbesökare har behövt få akut läkarvård på grund av drogpåverkan.
Polisen konstaterar att det har varit väldigt mycket narkotikabrott. Men säger att det är likadant varje år och då ska man veta att polisen bara "skummar lite på ytan".
Det har också varit mycket stölder på festivalområdet, mängder av anmälningar om fylleri, en handfull misshandelsfall och anmälningar om plankning in på festivalområdet.
Trots detta rapporterar Fältgruppen i Emmaboda om en lugn festival och om många trevliga ungdomar.
Festivalgeneralen Håkan Karlsson anser att det är journalisterna som hittat på att festivalen varit stökigt i år.