Två debutanter i innebandyns kvaltrupp

Innebandy Artikeln publicerades
Växjös Viktor Kastengren A-lagsdebuterar i VM-kvalet. Arkivbild.
Foto: Mikael Fritzon/TT
Växjös Viktor Kastengren A-lagsdebuterar i VM-kvalet. Arkivbild.

Två debutanter har tagits ut i innebandyns trupp till VM-kvalet – målvakten Viktor Kastengren och backen Viktor Nystedt.

Den 30 januari till 2 februari möter det svenska herrlandslaget Ukraina, Polen och Slovenien i VM-kvalet i danska Fredrikshamn.

Förbundskaptenen Mikael Hill har tagit ut en erfaren trupp.

"Vi fortsätter på den inslagna linjen från 2019. Den här truppen innehåller betydligt mer etablerade spelare än i VM-kvalet för två år sedan. Vi har haft många spelare som har fått chansen att visa upp sig. Nu vill vi fokusera på dem vi har jobbat extra med. Men det finns självklart chans att slå sig in under årets gång", säger Hill i ett pressmeddelande.

Växjös 20-årige målvakt Viktor Kastengren och IBK Dalens 23-årige back Viktor Nystedt gör A-landslagsdebut.

"Kastengren har en väldigt stabil bakgrund från U19-landslaget där vi imponerades av hans nivå. Han gjorde en fin första säsong med Växjö i fjol. Det här är ett bra tillfälle att ge honom viktig internationell erfarenhet, eftersom han är med och slåss om två platser till VM i december", säger Hill.

"Nystedt har en speed som gör honom väldigt spännande och som vi tror kan göra skillnad även internationellt.

Nystedt kommenterar landslagsplatsen:

"Jag har sett fram emot det här länge. Jag har vetat att jag har varit aktuell och försökt kämpa för att få chansen. Nu ska jag ta tillvara på det."

Sverige förlorade den senaste VM-finalen, 2018, mot Finland. Nästa VM går i Helsingfors den 4-12 december.

Fakta

Fakta: VM-kvaltruppen

Målvakter: Viktor Kastengren, Växjö, Måns Parsjö-Tegnér, Dalen.

Utespelare: Omar Aldeeb, Falun, Victor Andersson, Storvreta, Casper Backby, Falun, Rasmus Enström, do, Gustav Fritzell, Pixbo Wallenstam, Alexander Galante Carlström, Falun, Tobias Gustafsson, Storvreta, Oskar Hovlund, Linköping, Emil Johansson, Falun, Carl Kostov-Bredberg, Zug, Emil Nilsen, Jönköping, Robin Nilsberth, Storvreta, Jonathan Nilsson, Helsingborg, Viktor Nystedt, Dalen, Alexander Rudd, Storvreta, Johan Samuelsson, Falun, Albin Sjögren, Storvreta, Jonas Svahn, Dalen.

Visa mer...