Beacharena i Färjestaden en given succé

Färjestaden Artikeln publicerades
Tungt i sanden. Mörbylånga Goifs flickor 04 mötte Färjestadens Goif när Granudden Beach Sport Arena invigdes under lördagen.
Foto:Paul Madej
Tungt i sanden. Mörbylånga Goifs flickor 04 mötte Färjestadens Goif när Granudden Beach Sport Arena invigdes under lördagen.

Tungt, segt men också riktigt kul. Det blev positiva omdömen för beachfotbollsanläggningen vid Granudden.

Det går inte fort och själva idén är nog att försöka hålla bollen i luften. Beachfotboll är tungt. Det fick en tung politiker känna på.

– Oj, det var för länge sedan. Jag har slarvat för mycket med träningen, säger Borgholms kommunalråd Ilko Corkovic (S).

Men han blev en matchvinnare med sina tre mål. Han var med i ett politikerlag tillsammans med bland andra hans kollega i Mörbylånga Henrik Yngvesson (M).

    – Det är jätteroligt att kunna erbjuda det här. Jag tror det kommer göra mycket även för spontanidrotten, nu har vi anläggningen på plats och den ska användas mycket, säger han.

    Det är förre KFF-spelaren och numera vice ordförande i Färjestadens Goif Lukas Nilsson som är hjärnan bakom anläggningen.

    – Det är ett samarbete mellan vår förening, Smålandsidrotten och Mörbylånga kommun. Det kommer bli ett lyft för alla och på sikt kommer vi att arrangera turneringar här, säger han.