Två fortsatt anhållna - krets runt misstänkta ska höras

Öland Artikeln publicerades
Polisen gjorde flera insatser i Kalmartrakten i letandet efter försvunna Jones.
Foto: Mats Holmertz,Privat
Polisen gjorde flera insatser i Kalmartrakten i letandet efter försvunna Jones.

Mannen och kvinnan som misstänks för egenmäktighet med barn sitter fortfarande anhållna. Nu ska vänner och närstående till de inblandade höras av polis.

Sexårige Jones försvann från sitt fosterhem i Färjestaden på torsdagen. Ett stort räddningspådrag inleddes med polis, helikopter från försvaret och ett stort antal frivilliga tillsammans med Missing People.

Natten till fredagen anhölls en kvinna som är anhörig till pojken misstänkt för egenmäktighet med barn. Vid 14-tiden på fredagen hittades pojken välbehållen på ett tåg vid Osby station. Sexårige Jones färdades tillsammans med en vuxen man som också är anhörig till pojken. Mannen anhölls senare misstänkt för egenmäktighet med barn.

Fakta

Detta har hänt

Torsdag 15.00: Sista gången sexåringen sågs. Ganska snart anmäldes han som försvunnen.

20.30: Polisen tillsammans med Missing People gick under kvällen ut med en vädjan om hjälp från frivilliga att söka efter pojken i Färjestaden. Gensvaret blev enormt.

23.00: 800-900 personer började skickas ut för att försöka hitta sexåringen.

Fredag 00.30: Helikopter sätts in i sökandet.

05.30: Polisen begär hjälp från försvarsmakten.

09.50: Polisen meddelar att en kvinna som har en relation till pojken anhålls misstänkt för egenmäktighet med barn.

10.00: Efter en stunds vila återupptas eftersökningarna i Färjestadens omgivningar.

14.00: Efter tips påträffas pojken tillsammans med en anhörig på ett tåg i Osby. Mannen togs med av polisen för förhör medan pojken överlämnades till de sociala myndigheterna.

16:30: Mannen anhålls misstänkt för egenmäktighet med barn

Visa mer...

Kvinnan och mannen var på lördagseftermiddagen fortsatt anhållna. Mannen misstänks enligt den högre graden sannolika skäl, medan kvinnan är skäligen misstänkt för brott, den lägre nivån av misstanke.

– Det kommer att ske en fortsatt utredning med förhör under helgen. Troligen kommer man även att förhöra kretsen kring de här personerna, säger Robin Simonsson på åklagarmyndighetens presstjänst.

På måndag tar åklagaren ställning till ifall mannen och kvinnan ska begäras häktade eller släppas på fri fot.

Vid 18-tiden på söndagen meddelade åklagaren att läget var oförändrat och att kvinnan förhörts under förmiddagen. Hon nekar till brott, skriver hennes advokat Mats Enström i ett pressmeddelande, rapporterar TT.