33-åring häktad för Flanadenrån

Oskarshamn Artikeln publicerades

Den 33-årige man som under torsdagen begärdes häktad misstänkt för rånet mot en äldre man på Flanaden, häktades under fredagsförmiddagen av Kalmar tingsrätt.

Det var i måndags som en man i 70-årsåldern, gick längs Flanaden då en person plötsligt slet åt sig hans mobiltelefon. Målsäganden sprang efter tjuven och då han kom ikapp uppstod handgemäng. Gärningsmannen ska ha hotat honom med ett pistolliknande föremål och sedan flytt från platsen.

Under måndagskvällen beslutade åklagaren att anhålla den nu häktade 33-årige mannen i hans frånvaro. Dagen efter greps han i centrala Oskarshamn. Han hade då ett vapen på sig som liknade det pistolliknande föremål som både målsägande och vittnen beskrivit. Enligt uppgifter till OT ska det dock ha rört sig om en leksakspistol.

Mannen förekommer under 32 avsnitt i belastningsregistret. Förutom rånet på Flanaden är han misstänkt för en stöld på 1 096 kronor i en butik som ska ha begåtts samma dag som rånet samt ett antal kortbedrägerier mot en äldre person i Oskarshamn tidigare i somras.

Åtal ska vara väckt senast den 15 november.