Centerpartiet tände marschaller för Hultgården

Misterhult Artikeln publicerades
Claes Mark, ordförande i Centerpartiets avdelning i Misterhult, tänder en marschall.
Foto: Centerpartiet
Claes Mark, ordförande i Centerpartiets avdelning i Misterhult, tänder en marschall.

Inför måndagskvällens beslut om nedläggning av äldreboenden genomförde Centerpartiet en ljusmanifestation utanför Hultgården i Misterhult.

En liten grupp med centerpartister tände marschaller i allén som leder upp till Hultgården, där boendena Ängsbacken och Charlottagården hotas av nedläggning.

– Det var ett sätt för oss att markera vår ståndpunkt och sätta fokus på Hultgården, säger Magnus Larsson (C).

I likhet med övriga oppositionspartier vill Centerpartiet att kommunen behåller alla äldreboenden på landsbygden och i stället stänger två boenden i centralorten – Zafiren i Kristineberg och Pildalen/Pilgränd i centrala Oskarshamn. Oppositionspartierna är dock inte eniga i frågan om det behövs en återremiss för att utreda ärendet ytterligare eller inte.

Ni kommer inte att yrka på en återremiss?

– Inte i utgångsläget. Sedan får vi se var debatten leder och om det kommer upp nya fakta, säger Magnus Larsson som anser att det nuvarande underlaget är tillräckligt bra för att fatta beslut.

Kommunfullmäktige håller sitt sammanträde på Forum i Oskarshamn med start klockan 18.00. Utanför Forum kommer Hela Sverige Oskarshamn, samhällsföreningarna och andra engagerade att samlas för att protestera mot nedläggningen av Ängsbacken och Charlottagården.