Danskurser kan fortsätta på musikskolan

Oskarshamn Artikeln publicerades
Musiklärarna på Musikskolan ser framemot att höstens kurser ska börja.
Foto: Amanda Ekblad
Musiklärarna på Musikskolan ser framemot att höstens kurser ska börja.

I samband med att danspedagogen Tess Göte börjar jobba på musikskolan så kan danskurser fortsätta ges i framtiden.

Simon Leidecker som är musikskolechef på musikskolan berättar att de är väldigt glada att de har hittat en danspedagog.

– Vi har lyckligtvis hittat en danspedagog som kan jobba hos oss denna termin. Det kryllar inte av danspedagoger i det här området men hon flyttade och då hittade vi Tess, säger Simon Leidecker.

Tess Göte blir ny danspedagog på Musikskolan.
Foto: Amanda Ekblad
Tess Göte blir ny danspedagog på Musikskolan.

Danspedagogen Tess Göte kommer från Västervik och har tidigare jobbat där och på Kulturbruket i Högsby där hon fortfarande jobbar.

– Det ska bli jättekul, jag har knappt varit i Oskarshamn innan fast att det är så nära. Det ska bli jätteroligt att lära sig mer om Oskarshamn och de nya grupperna och vad de har lärt sig innan. Det är väldigt speciellt att ta över någons grupper för oftast startar man dans och det blir helt nya grupper, säger Tess Göte.

Hon kommer att hålla i kurser i Jazz och i Street. Det skiljer sig mot tidigare danskurser där det gavs kurser i Jazz men även kurser i balett. Simon Leidecker berättar att det han tycker det är kul att kunna erbjuda danskurser.

– Det är vårt senaste nytillskott och vi är väldigt glada över att kunna erbjuda dans. Det är ju så att kommunen finansierar musiken och staten finansierar de övriga kurserna. Det har varit väldigt rörigt med statsbidrag men de har precis öppnat upp en ny omgång där vi kan söka pengar säger Simon Leidecker.

Trots att dansen är något som är populärt på musikskolan finns det fortfarande några platser lediga.

– Dans har vi märkt är väldigt populärt men det finns faktiskt platser kvar för barn från 6-11 år, berättar Simon Leidecker.

Det är totalt 18 olika ämnen som finns att delta i på musikskolan. Sen finns det även flera olika grupper och även på olika platser. Förutom musik och dans erbjuder höstens kursprogram på skolan också film, studio, teater och musikal. Den kursen som är populäraste är den för piano.

– Piano, där har vi den längsta kön och där får man nog vänta i över ett år. Det beror på lite besparningar för vi skulle kunna erbjuda mer piano men vi behöver sortera våra tjänster på ett ekonomiskt sätt, berättar Simon Leidecker.