”Dumma affärer som drabbar våra barn och äldre”

Oskarshamn Artikeln publicerades
Oppositionsrådet Mathias Karlsson (L) är kritisk till majoritetens investeringar.
Foto: Jimmy Larsson
Oppositionsrådet Mathias Karlsson (L) är kritisk till majoritetens investeringar.

Oskarshamns kommuns höga investeringstakt drabbar barnen och de äldre. Det hävdar oppositionsrådet Mathias Karlsson (L).

Kommunen står inför en stor investering vid Kvastmossen där en kombiterminal och ny industrimark ska anläggas. Tanken är att terminal och spåranläggning ska ägas av kommunen eller ett kommunalt bolag, medan driften av terminalen ska skötas av en kommersiell aktör.

Liberalerna skulle hellre se att terminal och spåranläggning både ägs och drivs av en kommersiell aktör.

– Det är en väldigt stor investering. Vi tycker att det är helt fel att använda mervärdespengar och att en så stor del av den kommunala budgeten avsätts för det här, säger Mathias Karlsson.

Samtidigt som kommunen planerar investeringar för flera hundra miljoner kronor ska det göras stora besparingar inom bland annat skolan och äldreomsorgen.

Mathias Karlsson menar att besparingarna inom skolan, som riskerar att slå hårt mot elever i behov av extra stöd, kan få stora konsekvenser längre fram.

– Det är fråga som har stor betydelse för oss alla och våra barns framtid.

Som oppositionsråd har han lagt mycket tid på att besöka skolor och förskolor i kommunen.

– Mycket är jättebra. Många tycker att det är roligt att jobba som lärare och många är nöjda med att gå till jobbet.

Samtidigt menar Mathias Karlsson att det finns stora behov framöver.

– Ändå väljer man att skära ner från majoriteten. Det är ett sätt att klara den dåliga ekonomin för att man har överinvesterat i sådant vi inte ens behöver. De har gjort så många dumma affärer som drabbar våra barn och äldre, säger Mathias Karlsson som bland annat syftar på järnvägsstationen, Solbacka och Hotell ett.